På alla kommunala gymnasieskolor i Västerås vill vi att ditt behov som elev eller studerande styr vilka kunskaper och färdigheter som lärarna behöver utveckla eller få fler färdigheter i. Lärarnas kompetens utvecklas så att elevers lärande förbättras. Det i sin tur ska leda till förändrad undervisning där resultaten följs upp. Ditt lärande står i centrum för oss.
En viktig del i hur vi arbetar med utveckling är kollegialt lärande. Det betyder att lärarna lär av varandra på skolan men också att lärare från olika skolor byter kunskaper och inspiration mellan varandra. Därför finns också olika typer av träffar mellan lärargrupper i de kommunala gymnasieskolorna.
Att du ska må bra och trivas här på skolan är också en del av kvalitetsarbetet. Vi arbetar systematiskt med värdegrundsfrågor och följer upp det arbetet. Här på skolan finns också elevskyddsombud och för att göra elever delaktiga har vi bland annat skolkonferenser där rektor, personal på skolan och elever tillsammans tar upp viktiga frågor.
Vad vi ska göra styrs av skolans uppdrag som finns i skollagen. Hur vi ska genomföra uppdraget beskrivs i läroplanen. Mer information om skolans uppdrag, det systematiska kvalitetsarbete och läroplan finns i skollagen och på Skolverkets webbplats.
Läs skollagen på riksdagens webbplats
Läs gymnasieförordningen på riksdagens webbplats
Läroplaner för gymnasieskolan och anpassad gymnasieskola finns på skolverket.se
Skolverket styr hur vi arbetar med systematiskt kvalitetsarbete
Vi tar gärna emot synpunkter och klagomål, även det är en viktig del för att utveckla oss själva. Om du tycker att skolan har gjort fel eller om du vill lämna synpunkter, pratar du först med skolan. Vid behov vänder du dig i första hand till rektorn och i andra hand till verksamhetschefen.
Rudbeckianska gymnasiet ska främja allas lika rättigheter och likabehandling samt förebygga och förhindra diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling.
Läs mer i vår plan mot diskriminering och kränkande behandling Pdf, 439.2 kB.