Länk till Vklass

Så här tycker eleverna

Med i eleven i centrum

När du ska välja till gymnasiet är det viktigt att du väljer en utbildning som passar dig bäst. Välj en utbildning som du är intresserad av och som ger dig en bra framtid. På alla Västerås stads kommunala gymnasieskolor hittar du utbildningar av högsta kvalitet. Vi har engagerande lärare som sätter dig som elev i fokus. Vi har också ett nära samarbete med näringsliv, högskola, samhälle och föreningar.

Här får du veta vad våra elever tycker om just Rudbeckianska gymnasiet.

"Nu är jag en sann Rudbeckian!"

Kevin Kallioniemi - Barn och fritidsprogrammet

"Barn och fritid för mig var givet eftersom jag ville gå i min pappas fotspår och arbeta med ungdomar. Jag är glad att jag kom in på Rudbeck, här har jag fått goda vänner och riktigt roliga år. Nu är jag en sann Rudbeckian."

"Min gymnasietid är jag väldigt nöjd med."

David Randberg - Naturvetenskapsprogrammet

"Jag valde Rudbeckianska för jag ville gå på en skola med många elever och lockades av skolans alla fester och traditioner"

"Naturprogrammet är ett brett program som ger många valmöjligheter i framtiden. Min gymnasietid är jag väldigt nöjd med.Jag har haft bra lärare, fått en bra grund för fortsatta studier och lärt känna massor av nya människor."

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet här.

Utbildningen har överträffat mina förväntningar...

Alexandra Sestelo Lundman - Humanistiska programmet

"Jag har ett stort intresse för språk och efter att ha besökt öppet hus beslutade jag mig för att spendera min gymnasietid här på Rudbeckianska och humanistiska programmet."

"Utbildningen har överträffat mina förväntningar med intressanta kurser och fin klassgemenskap.
Den har både stimulerat mitt behov av att lära mig och bidragit till min personliga utveckling. Alla utmaningar och att omges av kloka och välkomnande människor har gjort att jag har vuxit som individ."

Läs mer om Humanistiska programmet här.

Citat från Aron

"Skolan ger mig det jag behöver för framtiden"

Aron Hassanpour - Samhällsvetenskapsprogrammet

Jag valde Rudbeckianska för jag hade hört så mycket bra från flera bekanta, både vänner och släktingar, som går eller har gått här. De sa att det var en bra skola med bra utbildningar och rolig studietid. Det stämmer för här erbjuds det massor av roliga aktiviteter att göra förutom allt skolarbete.

Under min tid på skolan har jag utvecklats och byggt vidare på mina kunskaper. Jag upplever verkligen att skolan ger mig det jag behöver för framtiden.

Elevcitat Sigge

"Alla traditioner har varit så kul!"

Sigge Palm - Naturvetenskapsprogrammet

Jag valde Rudbeckianska eftersom jag ville få en bra utbildning och samtidigt få ut mer av min gymnasietid än bara plugg. Rudbeckianska var den gyllene medelvägen med både traditioner och en bra utbildning. Det var just skolans många traditioner som verkligen fick det att sticka ut från de övriga gymnasieskolorna.

Skolan ger mig verkligen förutsättningar för framtiden. Jag har lärt mig otroligt mycket under mitt första år. Jag har bara haft utbildade lärare i de kurser jag har haft och jag har också kunnat stanna kvar på "after school" för att plugga. Lärare och annan personal finns alltid till hands när jag haft behov av stöd i någon form.

Alla traditioner har varit så kul! Det är så roligt att vara på skolan och se vad som händer runt om. Tack vare traditionerna känns det som jag är del av en större gemenskap. Rudbeckianska har verkligen överstigit mina förväntningar.