Länk till Vklass

Välkommen till Tranellska!

- Vi gör dig redo för jobb i hela världen.

På Tranellska hittar du utbildningar för spännande, utvecklande jobb inom hotell-,turism-,restaurang- och bageribranschen. Här varvar vi teoretiskt och praktiskt arbete, allt för att du ska få bästa möjliga utbildning.

öppet hus ht21

Prova på dag!

Är du nyfiken på våra program? Du har möjlighet att göra ett besök under en vanlig skoldag på Tranellska. En prova-på-dag är det bäst sättet att verkligen lära känna skolan och våra program.

2022-08-24

Tveka inte att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Arja Larsson, telefon 021-39 90 59, arja.larsson@vasteras.se om du är intresserad eller har andra frågor om våra utbildningar.

Tranellskas elever både guld och brons värda internationellt

Förra veckan var elever från Tranellska gymnasiet på plats i italienska Senigallia för att delta i en internationell tävling. Framgågarna blev stora med både guld och brons. - Vi är så stolta över våra elever säger rektor Marcus Hallgren.

2022-10-25

Det var elever från hotell- och turism samt restaurang- och livsmedelsprogrammet som fanns på plats i Italien.

Guldet vann Fanny Hultgren i kategorin Tourist destination och bronsplaketten tog Maryam Suleiman hem i klassen Hospitality management. De båda prisades under en galamiddag i fredags.

Tävlingen arrangerades av AEHT som är Europas största organisation mot hotell- och restaurangskolor. Totalt deltog 400 elever från 22 länder och ett 70-tal skolor i elva olika klasser.

”Vi är så stolta över våra elever, alla fyra elever som deltog gjorde ett fantastiskt jobb även om det inte blev medaljer inom servering, att vi lyckas ta medaljer första gången vi är med i tävlingen är helt fantastiskt”, säger rektor Marcus Hallgren i ett pressmeddelande.

Årets Yrkeslärare 2022

Edward "Eddie" Carlsson vann årets Yrkeslärare på Yrkesgalan i Västerås

- Det är fantastiskt säger Eddie!

2022-10-21

Nomineringen lyder "Du lär ut på ett bra sätt och tar hänsyn till alla. Du skapar motivation och får oss att vilja lära mer, utvecklas och testa nya saker. Oavsett vilka problem eller utmaningar som vi elever har pushar du oss alltid att nå våra mål. Du kan vara både sträng och snäll när du behöver det. Du är rättvis och säger alltid ifrån om du hör någon elev prata illa om någon annan. The perfect balance! Du är en otroligt underbar lärare".

Vilken underbar nominering hur känns det?

Jättekul, först och främst vill jag tacka alla elever som nominerat mig! Jag blev förvånad, att jag vann det var ändå 34 stycken nominerade.

Bild på Samuel som går Restaurang- och livsmedel på Tranellska

Ajoub Omer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering

"Jag har valt Tranellska för att matlagning alltid har varit mitt stora intresse. Här får jag laga mycket mat och testa många rätter från hela jordklotet. Jag är stolt över att jag har utvecklats så mycket och min matlagning blir bättre och bättre. Det är skönt att möjligheten till jobb är så stor - därför känns mitt val så rätt."

2022-08-24

Låter restaurang- och livsmedelsprogrammet intressant?

Läs mer om det här programmet

Bild på Emma som går Hotell och turismprogrammet på Tranellska

Fanny Hultgren

Hotell- och turismprogrammet

"Jag valde att gå hotell- och turismprogrammet på Tranellska för i framtiden vill jag bli frukostvärdinna eller reseledare. Då tycker jag att detta program var en väldigt bra start till min framtid och för alla möjligheter man får genom att gå på Tranellska gymnasiet. Skolan är heller inte så stor så sammanhållningen mellan alla lärare och elever är så bra och härlig."

2022-09-02

Låter hotell- och turismprogrammet intressant?

Läs mer om det här programmet

  • Du är här:
  • Tranellska