Välkommen till Tranellska!

- Vi gör dig redo för jobb i hela världen.

På Tranellska hittar du utbildningar för spännande, utvecklande jobb inom hotell-,turism-,restaurang- och bageribranschen. Här varvar vi teoretiskt och praktiskt arbete, allt för att du ska få bästa möjliga utbildning.

Marcus Worldchefs

Rektor får unik utnämning

Ordförande i utbildningskommittén i Worldchefs

Worldchefs är världsorganistationen som samlar kockar, bagare och konditorer. Worldchefs har sitt säte i Paris.

2021-05-28

Utnämningen innebär flera fördelar för eleverna på Tranellska.

- Det här medför att vi får ett större kontaktnät globalt, och att våra elever får möjlighet att få en internationell certifiering.

Det gäller både gymnasieeleverna och vuxenstuderande på skolan. Dessutom blir Tranellskas elever förebilder för svenska gymnasieskolor och det svenska skolsystemet på restaurang- och bagerisidan mot världsorganisationen Worldchefs, berättar Marcus Hallgren.

Marcus Hallgren får nu en hög position i världen inom utbildning för kockar och bagare. En svensk har på 2000-talet haft ordförandeskapet men då inom tävlingskommittén på Worldchefs. Idag är Marcus Hallgren den enda ordinarie svenska ledamoten i en kommitté inom Worldchefs.

- Det här är ett riktigt hedersuppdrag för mig. Det är även ett kvitto på mitt brinnande intresse för ungdomar och utbildning, både i Sverige och i världen. Det är ett ideellt uppdrag och en del av mitt fritidsintresse, säger Marcus Hallgren.

Studenten 2021

Onsdag 9 juni 2021

Studentfirande med utspring kommer att genomföras på samtliga kommunala gymnasieskolor onsdagen den 9 juni. Det förutsätter att smittspridningen inte ökar radikalt fram till dess. Utspring med en klass åt gången och bara de absolut närmast anhöriga på plats.

2021-05-11

Till närmaste anhöriga räknas exempelvis föräldrar och syskon. Besökarna behöver tänka på att hålla avstånd till andra på skolgården och följa de anvisningar som finns. När studenterna har sprungit ut måste de tillsammans med sina anhöriga lämna skolgården snarast för att nästa klass ska kunna genomföra sitt utspring. Inför varje moment behöver skolan vidta lämpliga åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

Detta gäller den 9 juni för elever och anhöriga:

Klass

Samling Aulan

Utspring

Anhörig- välkommen

RL 18 A

från 08.30 parkering 1 följ hänvisning

RL 18 B

från 09.30 parkering 2 följ hänvisning

HT 18

från 10.30 parkering 1 följ hänvisning

Elever anmäler vilka anhöriga som kommer till mentor. Rektor fattar beslut.

• Eleverna genomför avslutningsaktiviteter klass- eller gruppvis

• Utspring genomförs för en klass i taget för att undvika trängsel

• För att undvika trängsel får endast absolut närmast anhöriga bjudas in

• Till närmast anhöriga räknas exempelvis föräldrar och syskon

• På skolgården måste avstånd upprätthållas mellan anhöriggrupper

• Elever ska snarast efter utspring åka med anhöriga eller på egen hand från skolans område

• De som tillhör en riskgrupp och inte har vaccinerats bör avstå från deltagande

• De som inte är fullt friska eller har symptom på Corona ska stanna hemma för att inte riskera att smitta andra

• Följ skolans direktiv kring vad som gäller så att alla elever får en så bra studentupplevelse som möjligt

Skolan, polisen och Västerås stad gör allt för att eleverna ska få en så bra student som möjligt utifrån rådande omständigheter. Vi ber er att tänka på att alla har ett stort ansvar för att förhindra smittspridning under studentdagen.

Med reservation för ändrade rekommendationer från Region Västmanland.

Bild på Samuel som går Restaurang- och livsmedel på Tranellska

"Lärarna är toppen"

Samuel Strömberg - Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering

"Jag vill jobba inom restaurang och gärna starta eget i framtiden. Skolan ger mig de kunskaper jag behöver för att få jobb och lärarna är toppen. Jag gillar att jag både kan få mycket praktik men att jag också kan få högskolebehörighet. Klassen har bra gemenskap och är öppen."

2019-11-15

Samuel läser Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Där finns två inrikningar att välja på: Kök och servering, samt Bageri och konditori.

Om du känner att arbete inom restaurang eller bageri är något för dig ska du definitivt läsa mer om vår utbildning.

Och du vet väl att du alltid kan få grundläggande högskolebehörighet om du väljer rätt kurser.

Läs mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet

jordgubbsbakelser

Bageributikens öppettider

Vi uppdaterar butikens öppettider varje vecka. Håll koll här för information!

Klicka nedan för att visa öppettider.

2020-05-14

Bageributiken har öppet tisdag-fredag kl 11.00-14.00. Butikens sista öppetdag innan sommaruppehåll är torsdag 24/6.

Vi tar emot beställningar alla dagar i veckan även om butiken är stängd. Maila beställning till bageriet.tranellska@vasteras.se

• Tranellska