Välkommen till Tranellska!

- Vi gör dig redo för jobb i hela världen.

På Tranellska hittar du utbildningar för spännande, utvecklande jobb inom hotell-,turism-,restaurang- och bageribranschen. Här varvar vi teoretiskt och praktiskt arbete, allt för att du ska få bästa möjliga utbildning.

öppet hus ht21

Välkommen på digitalt öppet hus

Onsdag 19 januari kl 17.30-19.30

Du är välkommen att besöka vårt digitala öppna hus via länk nedan. Ingen anmälan krävs.

2021-10-27

Under det digitala öppet hus som vi har i januari kommer ni kunna få en presentation över program och hur det är att gå på Tranellska. Klicka här för att komma till mötet.

• Mötet kommer att hållas i Teams med start kl. 17.30.
  • Teams funkar i de flesta webbläsare så som Chrome, Safari, Edge och Firefox (använd dock inte Internet Explorer).
  • Länkar läggs upp här på webben under onsdag den 19 januari
  • Passa på att ladda med era frågor till oss och ställ dem till oss i chatten.

Läs gärna mer om våra program här på webben

17,30 Introduktion Marcus

17,40 Studie- och yrkesvägledare

17,45 Hotell och Turismprogrammet

17,55 Ambassadör HT

18,00 Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

18,10 Ambassadör RL

18,15 Frågestund

Paus

18,30 Introduktion Marcus

18,40 Studie- och yrkesvägledare

18,45 Hotell och Turismprogrammet

18,55 Ambassadör HT

19,00 Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

19,10 Ambassadör RL

19,15 Frågestund

19,30 Avslut

Illustration av en dator med en enkätundersökning på skärmen

Hjälp oss att bli bättre!

-enkät om webben

Just nu håller vi på med en enkätundersökning för att få veta vad du tycker om vår webbplats. Undersökningen tar bara någon minut att besvara. Resultatet kommer att vara till stor hjälp för oss i vårt framtida arbete med webbplatsen. Tack för att du hjälper oss att bli bättre!

2022-01-14

Vår webbplats innehåller information om våra arbetssätt, hur du gör för att söka plats och hur det är att arbeta hos oss. Det är viktigt för oss att veta om webbplatsen fungerar bra för dig som använder den. Kanske saknar du någon information eller har tips på förbättringar? Delta i så fall gärna i vår undersökning så kan vi göra webbplatsen ännu bättre!

Marcus Worldchefs

Rektor får unik utnämning

Ordförande i utbildningskommittén i Worldchefs

Worldchefs är världsorganistationen som samlar kockar, bagare och konditorer. Worldchefs har sitt säte i Paris.

2021-05-28

Utnämningen innebär flera fördelar för eleverna på Tranellska.

- Det här medför att vi får ett större kontaktnät globalt, och att våra elever får möjlighet att få en internationell certifiering.

Det gäller både gymnasieeleverna och vuxenstuderande på skolan. Dessutom blir Tranellskas elever förebilder för svenska gymnasieskolor och det svenska skolsystemet på restaurang- och bagerisidan mot världsorganisationen Worldchefs, berättar Marcus Hallgren.

Marcus Hallgren får nu en hög position i världen inom utbildning för kockar och bagare. En svensk har på 2000-talet haft ordförandeskapet men då inom tävlingskommittén på Worldchefs. Idag är Marcus Hallgren den enda ordinarie svenska ledamoten i en kommitté inom Worldchefs.

- Det här är ett riktigt hedersuppdrag för mig. Det är även ett kvitto på mitt brinnande intresse för ungdomar och utbildning, både i Sverige och i världen. Det är ett ideellt uppdrag och en del av mitt fritidsintresse, säger Marcus Hallgren.

jordgubbsbakelser

Bageributikens öppettider

Vi uppdaterar butikens öppettider varje vecka. Håll koll här för information!

Klicka nedan för att visa öppettider.

2020-05-14

Bageributikens öppettider:

v. 34

v. 35-36

tisdag: 10-14

v. 37 och framåt

måndag: 10-14

tisdag: 10-14

fredag: 10-14

Vi tar emot beställningar alla dagar i veckan. Maila beställning till bageriet.tranellska@vasteras.se eller ring 076-7242703

restaurangen Tranellska

Restaurangens öppettider

Läs mer här för restaurangens öppettider!

2020-06-10

Restaurangens öppettider höstterminen 2021:

v. 34: onsdag, fredag

v. 35-36: tisdag-fredag

v. 37-50: måndag-fredag

Under vecka 48-50 serveras julinspirerande luncher.

Sista öppetdag för restaurangen är fredag 17 december.

Maila eller ring gärna för bordsbokning

Mail: restaurangen.tranellska@vasteras.se

Tfn 021-39 80 21

Välkomna önskar elever och lärare