Välkommen till Tranellska!

- Vi gör dig redo för jobb i hela världen.

På Tranellska hittar du utbildningar för spännande, utvecklande jobb inom hotell-,turism-,restaurang- och bageribranschen. Här varvar vi teoretiskt och praktiskt arbete, allt för att du ska få bästa möjliga utbildning.

Studenten 2022

Torsdag 9 juni 2022

Studentfirande med utspring. Alla anhöriga är välkomna att fira våra studenter vid utspringet kl.11:00. Detaljinformation kommer att skickas ut till elever via V-klass.

2022-05-16

Detta gäller den 9 juni för elever:

9:30 Samling i Icander med mentor

10:00 Avslutning i aulan (alla avgångsklasser)

11:00 Utspring via terrassen på Icander

Personalen

Öppet hus!

Den 9 april klockan 10.00 -14.00

Du är hjärtligt välkommen till ytterligare ett öppet hus på Tranellska. Träffa våra elever och lärare i fina lokaler vid Mälaren. Träffa bl.a Michael Andersson från Svenska Kocklandslaget. Vi ses!

2022-04-07

PROGRAM

10.00 - 14.00 pågår Öppet hus och du kommer att ges möjlighet att se våra lokaler, träffa elever, gå på tipspromenad med mera.

Presentation av skolan sker:

11.00 Tranellska Icander, Stenborgsgatan 1.

11.30 Tranellska restaurangen, Sjöhagsvägen 4.

13.00 Möjlighet till rundabordssamtal i restaurangen med elever och lärare.

Välkommen att under hela dagen handla i bageributiken som är fylld med bakverk, kondisbitar och delikatesser.

öppet hus ht21

Prova på dag!

Våren 2022

Nu har du möjlighet att göra ett besök under en vanlig skoldag på Tranellska. En prova-på-dag är det bäst sättet att verkligen lära känna skolan och våra program.

2022-02-01

Tveka inte att kontakta studie- och yrkesvägledare Arja Larsson 021-39 90 59 om du är intresserad eller har andra frågor om våra utbildningar.

Bild på Samuel som går Restaurang- och livsmedel på Tranellska

Ajoub Omer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering

"Jag har valt Tranellska för att matlagning alltid har varit mitt stora intresse. Här får jag laga mycket mat och testa många rätter från hela jordklotet. Jag är stolt över att jag har utvecklats så mycket och min matlagning blir bättre och bättre. Det är skönt att möjligheten till jobb är så stor - därför känns mitt val så rätt."

2022-02-25

Låter restaurang- och livsmedelsprogrammet intressant?

Läs mer om det här programmet

Marcus Worldchefs

Rektor får unik utnämning

Ordförande i utbildningskommittén i Worldchefs

Worldchefs är världsorganistationen som samlar kockar, bagare och konditorer. Worldchefs har sitt säte i Paris.

2022-03-16

Utnämningen innebär flera fördelar för eleverna på Tranellska.

- Det här medför att vi får ett större kontaktnät globalt, och att våra elever får möjlighet att få en internationell certifiering.

Det gäller både gymnasieeleverna och vuxenstuderande på skolan. Dessutom blir Tranellskas elever förebilder för svenska gymnasieskolor och det svenska skolsystemet på restaurang- och bagerisidan mot världsorganisationen Worldchefs, berättar Marcus Hallgren.

Marcus Hallgren får nu en hög position i världen inom utbildning för kockar och bagare. En svensk har på 2000-talet haft ordförandeskapet men då inom tävlingskommittén på Worldchefs. Idag är Marcus Hallgren den enda ordinarie svenska ledamoten i en kommitté inom Worldchefs.

- Det här är ett riktigt hedersuppdrag för mig. Det är även ett kvitto på mitt brinnande intresse för ungdomar och utbildning, både i Sverige och i världen. Det är ett ideellt uppdrag och en del av mitt fritidsintresse, säger Marcus Hallgren.

• Tranellska