Länk till Vklass

Aktuellt

adelina o tova smfinal

SM Final!

Skolmästerskapet i bageri 2020

Grattis till fjärdeplatsen!

VISA MER

Den 10 mars tävlade Adelina och Tova i skolmästerskapet i bageri på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg. De bakade Solrosbröd, 4 olika sorters wienerbröd, 4 olika sorters bullar, 4 likadana marsipanfigurer var och två prinsesstårtor var. De lyckades få ihop hela sortimentet på utsatt tid, 4,5 timmar.

Bra kämpat, Tranellska är stolta över er.

Semlor

Semlor

Vi bakar semlor fram till påsk!

Bageributiken är öppen Tis - fre 11 - 14

VISA MER

Vi har semlor med mandelmassa eller vaniljkräm och priset är 15kr/st.

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bakelse av ljust vetebröd med fyllning av mandelmassa och grädde. Bullen förekommer i olika former i Skandinavien samt Finland och Baltikum och är associerad med fastlagen före påskfastan; särskilt fettisdagen men också blåmåndagen, då den äts enligt traditionen. I Sverige äts årligen cirka 40 miljoner semlor.