Möt oss på digitalt

19 november, klockan 8.30-18.00

Möt oss på den digitala gymnasiemässan. Där kan du chatta med oss, se på filmer, läsa om skolan och ladda hem material om skolan. Ett digitalt möte för att du ska få mer kunskaper om skolorna.

Vad är digitala gymnasiemässan för något?

På den digitala gymnasiemässan går du in i en 3D-miljö som är så lik en fysisk mässa som möjligt. Västerås skolor är med på den rikstäckande mässan i Sverige som anordnas av www.gymnasium.se. Vi har dock blivit lovade en speciell mässhall för Västerås och Västmanland. Du kommer också att bli matchad till skolor i Västerås när du fyller i dina frågor om var i Sverige du vill läsa och att du då önskar Västmanland eller Västerås.

På mässan har varje skola en egen monter där du har möjlighet att:

• Läsa på om skolan
  • Chatta
  • Videosamtala
  • Se filmer och bilder
  • Se webinarium
  • Ladda hem broschyrer och programblad

Det går också att be om att vi ringer upp dig med videosamtal om du hellre föredrar att ställa frågan direkt till oss.

Mässan är öppen för elever i årskurs 9 och deras vårdnadshavare. Vi ser helst att vårdnadshavare kan logga in sig från 15.00 och framåt eftersom många skolelever deltar i mässan under dagen och våra chattrepresentanter är begränsande i antal. Eleverna är självklart välkomna att besöka oss fler gånger under dagen. Mässan kommer att finnas kvar även under fredagen 20 november och lördagen 21 november. Det går dock inte att chatta med oss då men ni kan se filmer och läsa om oss dessa dagar.

Registrera dig och svara på frågor

Du kommer att behöva registrera dig med en mejladress och skapa ett lösenord innan du går in. När du kommer in får du svara på några frågor. Beroende på hur du svarar blir du matchad med olika skolor som passar dig. Du kommer dock att kunna gå och besöka alla skolor på mässan.

Vid tekniska frågor under dagen

Om du funderar över tekniska delar under mässan kan du chatta med dem i receptionen på mässan, chatta på gymnasium.se eller mejla till event@educations.com.

Varmt välkommen!

skolstart ht20

Skolstart

Tisdag 18 augusti

Tider för upprop och läsårsstart för åk. 1 klickar nedan. Åk. 2 samt åk. 3 på HT och RL, se V-klass för information. Välkomna!

Tid för upprop och läsårsstart åk1:

• RL samt introduktionsprogrammen RL kl. 9.30 i aulan.
  • HT samt introduktionsprogrammet HT kl.10.00 sal 404
  • HR samtliga årskurser kl. 10.00 sal 706

Adress: Tranellska, Stensborgsgatan 1 (busslinjerna 7, 22 och 23 stannar utanför våra lokaler).

Efter samlingen kommer du få träffa dina nya klasskamrater samt mentorer. Lunch kommer att serveras första dagen och ni beräknas sluta ca: kl.15.00.

restaurangen Tranellska

Restaurangens öppettider

Läs mer här för restaurangens öppettider!

Restaurangens öppettider:

Fr o m 1/9 2020:

tisdag-fredag kl. 11.30-13.00

Boka gärna bord!
Mail: restaurangen.tranellska@vasteras.se

jordgubbsbakelser

Bageributikens öppettider hösten 2020

Vi uppdaterar butikens öppettider varje vecka. Håll koll här för information!

Klicka nedan för att visa öppettider.

Bageributiken har öppet tisdag-fredag kl 11.00-14.00 under resten av höstterminen 2020!

Vi tar emot beställningar alla dagar i veckan även om butiken är stängd. Telefon: 0737-145664, mail: bageriet.tranellska@vasteras.se