Så här tycker eleverna

Med eleven i centrum

När du ska välja till gymnasiet är det viktigt att du väljer en utbildning som passar dig bäst. Välj en utbildning som du är intresserad av och som ger dig en bra framtid. På alla Västerås stads kommunala gymnasieskolor hittar du utbildningar av högsta kvalitet. Vi har engagerande lärare som sätter dig som elev i fokus. Vi har också ett nära samarbete med näringsliv, högskola, samhälle och föreningar.

På Tranellska arbetar vi för att alla elever ska nå sin fulla potential. Alla ska känna glädje och stolthet över sitt yrkesval. Som elev förbereds du för ett yrke med hela världen som arbetsmarknad.

Bild på Emma som går Hotell och turismprogrammet på Tranellska

"Jag vill jobba utomlands"

Emma Spong, Hotell- och turismprogrammet

"Jag valde HT för att det är en stor bransch med många arbetsområden och för att jag vill jobba utomlands. Lärarna är väldigt bra här och jag utvecklas också som person, bland annat genom de olika samarbetsövningarna vi gör. Vi har Västerås bästa skolmiljö med närheten till vattnet."

Bild på Samuel som går Restaurang- och livsmedel på Tranellska

"Lärarna är toppen"

Samuel Strömberg - Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering

"Jag vill jobba inom restaurang och gärna starta eget i framtiden. Skolan ger mig de kunskaper jag behöver för att få jobb och lärarna är toppen. Jag gillar att jag både kan få mycket praktik men att jag också kan få högskolebehörighet. Klassen har bra gemenskap och är öppen."

Bild på Luna som går på Tranellska

"Lokalerna är fantastiska"

Luna Innala - Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Bageri och konditori

"Jag har alltid gillat att baka och laga mat. Här får jag chans att utveckla mina kunskaper och min kreativitet i köket. Det var bra att vi fick prova på allt innan vi valde inriktning. Lokalerna på skolan är fantastiska och lärarna är riktigt bra. De är både engagerade och bryr sig om oss elever."

• Tranellska /
  • Studera här /