Våra program

På Tranellska kan du läsa programmen Hotell- och turism eller Restaurang- och livsmedel.

Information om hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Vill du arbeta i en fartfylld, internationell miljö?

Är du serviceinriktad och social? Du är intresserad av människor, utåtriktad, positiv och har lätt för att samarbeta. Detta är ett program för dig som i framtiden vill arbeta inom hotell-, konferens- och turismnäringen.

VISA MER

Yrkesförberedande program med möjlighet till högskolebehörighet

Hotell och Turismprogrammet är ett yrkesförberedande program. Vi ser också till att du får grundläggande högskolebehörighet, för att du ska ha alla vägar öppna inför framtiden. Efter utbildningen kan du också läsa vidare på yrkeshögskola eller andra kvalificerade yrkesutbildningar inom hotell och turism.

Branschrekommenderad utbildning

Hotell och turismbranschen är världens snabbast växande med många olika yrken. Här finns ett stort behov att anställa många medarbetare i framtiden, enligt branschorganisationen Visita.

Information om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Hela världen som arbetsplats!

Restuarang- och livsmedelsprogrammet på Tranellska är rätt utbildning för dig som vill bli kock, servitör, bagare, konditor eller bartender. Här får du de rätta kunskaperna och erfarenheterna för att kunna få ett riktigt bra jobb inom restaurang- eller bageribranschen.

VISA MER

Yrkesförberedande program med stora möjligheter inför framtiden

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program, du som vill kan få grundläggande högskolebehörighet så att du kan studera vidare på högskolan. Efter utbildningen kan du också läsa vidare på yrkeshögskola eller andra kvalificerade yrkesutbildningar inom restaurang och bageri.

Branschrekommenderad utbildning

Branschen väntar på dig! Efterfrågan i branschen är stor efter utbildade kockar, servitörer, bagare och konditorer. Branschrepresentanter är dessutom delaktiga i utbildningen och ser till att du får de kunskaper som efterfrågas.

Information om hotell- och turismprogrammet

Yrkesintroduktion

På Tranellska får du alla förutsättningar att lyckas med dina studier!

Programmet passar dig som lär dig bäst genom att praktiskt göra saker. Utbildingen varvar teori och praktik, du läser antingen på grundskole- eller gymnasienivå beroende på dina förkunskaper.

VISA MER

Tranellska gymnasiet är en liten skola och alla dina lektioner kommer vara lärarledda. Du får möjlighet att läsa gymnasiekurser integrerat med övriga gymnasieelever.