Jennie arbetar som konditor och har startat Breads and sweets by Jennie. Läs intervjun nedan om vad hon är extra stolt över, vilket bakverk som säljer mest samt vad hon ger Tranellskas elever för tips.
Berätta om dig själv och var du arbetar nu?
Jennie heter jag, startade Breads and sweets här i Västerås för cirka två och ett halvt år sedan. Tidigare har jag bland annat jobbat som Chefskonditor på Gateau i Stockholm i måga år. Jag har hunnit med många roliga uppdrag, nomineringar, kurser och utbildningar. Tre saker jag är extra stolt över är:
Jag sitter numera i juryn för bland annat årets konditor, vilket är superkul!
Du vann Årets APL-handledare inom Västerås Stad, berätta mer om det?
Fantastiskt kul att ha blivit uppmärksammad som en bra praktikplats. Vi är väldigt måna om att eleverna ska få prova på det mesta hos oss och verkligen lära sig saker.
Vilket är ert mest sålda bakverk?
Tittar man på statistiken över hela året så är det kanelbullen och vinnarbakelsen från årets konditor som ligger i topp. Semlan ligger också väldigt bra till trots att det är en säsongsprodukt.
Vad vill du ge för tips till eleverna som går på Tranellska nu?
Ta vara på din utbildning och APL, visa framfötterna, lyssna och fråga så mycket du kan. Det är er vi anställer i framtiden.