Länk till mer information om IST Home

Frank

Saharat Puttasut, kock

Saharat arbetar som kock på restaurangen Frank. Läs intervjun nedan om vad han tycker är bäst med jobbet, varför Frank är speciellt och vad han själv föredrar av förrätt eller dessert.

Berätta om dig själv och var du arbetar nu?

Jag heter Saharat, är 20 år och jobbar på restaurangen Frank. Jag har arbetat här i ungefär ett år som kock.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med att vara kock är nog att man alltid lär sig nya saker och nya tekniker. Man får vara med och använda sina idéer till nya rätter. Sen tycker jag om den där lilla stressen man kan få under service.

Vad skulle du säga gör Frank speciellt?

Jag skulle nog säga vi har ett helt annat koncept gentemot de flesta andra restaurangerna. På Frank får gästerna välja på kött/fisk eller vegetariskt och sedan bestämmer vi helt menyn. Det är rätt speciellt!

Om du måste välja - förrätt eller dessert?

Jag skulle välja förrätt för att det är just denna rätt som startar kvällen.

Slutligen, Vad vill du ge för tips till Tranellskas elever?

Mitt tips är att alltid våga ställa frågor och ta för dig. Oavsett vad du tänkt att jobba med - ha skoj! Sen försök att inte bli allt för stressad av stressen som man kan känna ibland.