Länk till mer information om IST Home

Hermanas

Sofia Tiger, kock

Läs intervjun nedan med Sofia Tiger som har 15 års erfarenhet inom Västerås restaurangbransch, vilken som är restaurangens mest populära rätt och vad hon ger Tranellskas elever för tips inför framtiden.

Berätta om dig själv Sofia?

Jag heter Sofia Tiger och jag jobbar som kock på restaurang Hermanas, och har jobbat där i snart 5 år. Vår absoluta populäraste rätt är våran egen mixtallrik som heter Hermanas Platas. Lite av varje från hela menyn.

Jag har 15 års erfarenhet inom yrket och har tidigare jobbat på ett flertal restauranger i Västerås citykärna.
Jag var med och öppnade Vinoteket och jobbade då som kökschef. Min främsta uppgift då var att ta fram min egenkomponerade meny av smårätter med ett passande koncept till både miljö och ett stort utbud av olika vinsorter från olika länder. Det som jag tyckte var roligast var pizzadelen! Då kickade kreativiteten in!

Vad är viktigt för dig på jobbet?

Jag har alltid strävat efter det mest potentiella arbetet för mig, där min kunskap och arbetsförmåga passat in på bästa sätt.
Personligen tycker jag att det är viktigt att prova sig fram, att upptäcka nya kunskaper och lärdomar, men även det som kanske inte riktigt kändes helt rätt.
Men man ska aldrig ge upp om sig själv, sin framtid eller om kunskapen som du besitter. Det kan alltid utvecklas till något du inte hade en aning om innan. Till exempel när jag vann ett matlagningsprogram på tv! Det trodde jag väl inte på studentdagen efter 3 år på restaurangutbildningen på Tranellska.

Vad vill du ge för tips till Tranellskas elever?

Se till att ta vara på alla praktikplatser, inga frågor är dumma frågor, fråga hur och varför! Smaka, smaka, smaka!

Lycka till!