Länk till mer information om IST Home

Mr Mango

Josefin Jackson, egen företagare

Läs intervjun nedan kring hur idéen med Mr Mango kom till, vilken som är restaurangens mest populära rätt och vad hon ger Tranellskas elever för tips.

Hur fick ni idéen till Mr Mango?

Efter över 20 gemensamma år i branschen, bestämde sig vännerna och kollegorna att äntligen starta eget! En foodtruck med en helt unik touch, i form utav MANGO! Snacket startade redan år 2012, men drömmen blev verklighet under början på 2019. Ett halvår senare fick vi ett erbjudande vi inte kunde tack nej till. En fast lokal på Sigurdsgatan 25. Där öppnade vi vår lunchlucka. Mr Mango har även haft en filial på Slakteriet men har nu avvecklat den och satsar för fullt på foodtrucken och Sigurdsgatan. Oavsett hur det går för oss så är jag stolt över att vi vågade. Att slippa bli gammal och undra ”tänk om”. Har du en idé som du tror på - satsa på den!

Vilken är er mest populära rätt?

Vår mest populära rätt skulle jag nog säga är våran vegan taco! Som kom till utav en ren slump då vi hade slut på falafel. Alla som testar den - älskar den! Även inbitna köttätare.

Vad vill du ge för tips till eleverna som går på Tranellska nu?

Via våra praktikplatser fick vi extrajobb efter första dagen. Att hitta en praktikplats och visa sig duktig och villig att lära sig är superviktigt. Utan det hade vi inte fått alla års erfarenhet i så ung ålder.

Foto Pia Norlander