Länk till mer information om IST Home

The Steam Hotel

Billy Larsson, bartender

En elev som tidigare har gått på Tranellska och som nu arbetar på The Steam Hotel är Billy Larsson. Han fick jobbet efter praktik i skolan. Läs intervjun nedan kring hur det kändes när han kom till Steam, vilken som är barens populäraste drink och vad han ger Tranellskas elever för tips.

 

 

Berätta om dig själv och var du arbetar nu?

Mitt namn är Billy, jag är 20 år gammal och arbetar heltid som bartender på The Steam Hotel i Västerås. Jag fick jobb på Steam via min praktik i skolan. Jag arbetade två år i serveringen men beslutade mig sedan för att kliva in i baren på heltid.

Under min skoltid hade jag flera praktikplatser men ingen kändes så bra som Steam gjorde. När jag i årskurs 3 på Tranellska fick en praktikplats på Steam så kändes det klockrent och jag stortrivdes från dag ett, det gör jag än idag. Kollegorna känns som min andra familj!

På hotellet har vi sju stycken barer och alla har egna specialiteer och teman. Exempelvis baren på våning tre har bara gin, baren på våning arton har enbart asiatiskt. Alla barer har en egen signaturdrink.

Vilken är er mest populära drink?

Jag jobbar främst i orangeribaren och där har vi en signaturdrink som heter Strawberry Valley. Den består av jordgubbssockerlag, citroncordial och Hallands fläder som vi har influerat med jordgubbar. Sedan toppas drinken med vispad kokosgrädde.

Vad vill du ge för tips till eleverna som går på Tranellska nu?

Mitt tips till eleverna som går nu eller kommer att börja på Tranellska är att alltid försöka tänka positivt. Ibland kan det vara svårt men man måste alltid försöka. Jag skulle också vilja tipsa om att satsa på skolan och ha godkänt i alla ämnen. Många av er kommer kanske inte vilja arbeta med detta livet ut och då kan det vara skönt att inte behöva läsa om varenda kurs för att byta bransch.