Länk till mer information om IST Home

Ving

Nora Pepponen, guide

Nora började med att utbilda sig inom restaurang och livsmedels hos oss på Tranellska. Idag har hon bytt bana inom branschen och arbetar som reseledare för Ving. Läs intervjun med henne nedan där hon bland annat svarar på frågor kring det bästa med att arbeta utomlands, hennes favoritutflykt på Cypern samt hennes tips till eleverna på Tranellska.

Vem är du?

Mitt namn är Nora, jag är 22 år och arbetar som reseledare för Ving. Jag gick restaurang och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Jag är utbildad kock och servitris. Jag kom in i den här branschen då jag fick jobb på ett av Vings hotell på Cypern som servitris. Så då började jag arbeta kvällar och nätter i showbaren med två andra svenska tjejer. Efter det växte det ett intresse för att resa och fortsätta arbeta utomlands.

Hur länge har du arbetat utomlands och vad är det bästa/sämsta med det?

Jag har jobbat utomlands i två och ett halvt år. Just nu är jag Teneriffa. Det bästa med att arbeta utomlands är att se något nytt varje dag. Möta människor och lära sig nya språk. Även de skandinaviska språken. Det sämsta med att jobba utomlands är att sakna sin familj, men man får såklart semester ibland och kan åka hem och träffa dem!

Vad är den vanligaste frågan du får som reseledare?

Den vanligaste frågan jag får är: Finns det plats på utflykten? och När kommer bussen för hemresa?

Vad föredrar du av pool/hav?

Jag föredrar poolen men det finns inget bättre än solnedgången på stranden.

Vad har du för favoriträtt i det grekiska köket?

Meze är såklart en favorit, det är en blandning av allt gott i en rätt - som grekiska tapas.

Favoritutflykt på Teneriffa?

Då vill jag tipsa om Teide, den tredje största vulkanen i världen!

Vilket är ditt tips till eleverna på Tranellska?

Mitt tips till eleverna på Tranellska är att njuta av tiden i skolan. Det går väldigt fort och man får vänner för livet. Glöm inte att man kan bli vad man vill även om man aldrig hade tänkt sig att det går!