Våra program på Tranellska

På Tranellska kan du läsa programmen Hotell- och turism, Restaurang- och livsmedel eller Yrkesintroduktion. Vi har även anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola hos oss.

Yrkesprogram.

Yrkesprogram. Inriktningar: Bageri och konditori, Kök och servering

Introduktionsprogram för dig som inte är behörig.

Anpassad gymnasieskola, för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning.

Vuxenutbildning och yrkeshögskola

Tranellska har olika gymnasiala vuxenutbildningar som vi driver. Dessutom finns en yrkeshögskoleutbildning mot bagare förlagd hos oss.

På Tranellska finns sex olika vuxenutbildningar på gymnasial nivå samt en yrkeshögskoleutbildning.

Tidigare elever berättar

Här kan du läsa om vad några av våra tidigare elever gör idag. Vad gör du i framtiden?

  • Nora Pepponen, guide

    Nora började med att utbilda sig inom restaurang och livsmedels hos oss på Tranellska. Idag har hon bytt bana inom branschen och arbetar som reseledare för Ving. Läs intervjun med henne nedan där hon bland annat svarar på frågor kring det bästa med att arbeta utomlands, hennes favoritutflykt på Cypern samt hennes tips till eleverna på Tranellska.
  • Saharat Puttasut, kock

    Saharat arbetar som kock på restaurangen Frank. Läs intervjun nedan om vad han tycker är bäst med jobbet, varför Frank är speciellt och vad han själv föredrar av förrätt eller dessert.
  • Kim Lund , konditor

    Kim Lund är en före detta elev som arbetat på bland annat Vete-Katten och Taverna Brillo. Hon har även varit med i bagarlandslaget och vann Årets Bagare 2016. Nu är hon tillbaka i Västerås och har den egna verksamheten Bageri April. Hon gick ut från Tranellska 2012 och är nu tillbaka i samarbete med skolan då hon sitter i ledningsgruppen för Yrkeshögskolan (YH) och hon har även kurser för eleverna i till exempel skådebröd.
  • YH Bageri/Konditori

    Adelina Granklint, går spetsutbildning YH