Den här inriktningen passar dig som antingen vill vara i köket och laga mat eller ge service till gästerna inom servering. Inriktningsvalet gör du i årskurs 1 och du startar inriktningen i årskurs 2.

Samarbete mellan två elever

Inom denna inriktning får du kunskap om det kalla och varma köket, servering och service. Utifrån bra råvaror planerar och komponerar du menyer som tillagas och serveras i vår restaurang. Du fördjupar kunskaper inom mat-och dryckeskombination samt barteknik. Du bör vara flexibel och stresstålig. Våra proffsiga lärare lär dig allt från grunderna till sina bästa specialknep och du gör praktik hos våra välmeriterade samarbetspartners.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Anna Quist

Specifikt för inriktningen

Inriktningsämnen
Mat och dryck i kombination, nivå 1100
Matlagning, nivå 1100
Servering, nivå 1100
Programfördjupning
Barteknik och ansvarsfull alkoholhantering, nivå 1100
Entreprenörskap, nivå 1100
Mat och dryck i kombination, nivå 2100
Matlagning, nivå 2100
Matlagning, nivå 3200
Matlagning, nivå 4200
Matlagning, nivå 5200
Servering, nivå 2100
Servering, nivå 3200
Servering, nivå 4200
Servering, nivå 5200