Inriktning Kök och servering
Den här inriktningen passar dig som antingen vill vara i köket och laga mat eller ge service till gästerna inom servering. Inriktningsvalet gör du i årskurs 1 och du startar inriktningen i årskurs 2.

Inom denna inriktning får du kunskap om det kalla och varma köket, servering och service. Utifrån bra råvaror planerar och komponerar du menyer som tillagas och serveras i vår restaurang. Du fördjupar kunskaper inom mat-och dryckeskombination samt barteknik. Du bör vara flexibel och stresstålig. Våra proffsiga lärare lär dig allt från grunderna till sina bästa specialknep och du gör praktik hos våra välmeriterade samarbetspartners.
Kontakt
Specifikt för inriktningen
| Mat och dryck i kombination, nivå 1 | 100 |
| Matlagning, nivå 1 | 100 |
| Servering, nivå 1 | 100 |
| Barteknik och ansvarsfull alkoholhantering, nivå 1 | 100 |
| Entreprenörskap, nivå 1 | 100 |
| Mat och dryck i kombination, nivå 2 | 100 |
| Matlagning, nivå 2 | 100 |
| Matlagning, nivå 3 | 200 |
| Matlagning, nivå 4 | 200 |
| Matlagning, nivå 5 | 200 |
| Servering, nivå 2 | 100 |
| Servering, nivå 3 | 200 |
| Servering, nivå 4 | 200 |
| Servering, nivå 5 | 200 |