Yrkesintroduktion på RL och HT

Vår yrkesintroduktionsutbildning är mot kök eller bageri, samt hotell och turism. Det passar dig som bäst lär dig genom att praktiskt göra saker. Utbildingen varvar teori och praktik, du läser antingen på grundskole- eller gymnasienivå beroende på dina förkunskaper.

Introduktionsprogram på Restaurang- och livsmedel och Hotell- och turismprogrammet

Yrkesintroduktion mot kök eller bageri och hotell och turism ger dig en ingång till branschen genom praktik och individanpassad teoretisk utbildning. Du får en individuell studieplan som anpassas efter dina behov och önskemål. Planen visar vilka ämnen du ska läsa och du läser på heltid i max 3 år. På Tranellska får du alla förutsättningar att lyckas med dina studier. Du möter utbildade och kunniga lärare, specialpedagog, skolsköterska, kurator samt studie och yrkesvägledare som kan ge dig det stöd och den hjälp du behöver.

Tranellska gymnasiet är en liten skola och alla dina lektioner kommer vara lärarledda. Du får möjlighet att läsa gymnasiekurser integrerat med övriga gymnasieelever.

Inriktningar

  • Kök/servering
  • Bageri/konditori
  • Hotell/turism

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Utbildningen varvar teori och praktik. Beroende på din individuella studieplan kan du 2-3 dagar i veckan vara på en arbetsplats och genomföra APL.

Målet med utbildningen

Målet är att du efter utbildningen ska kunna söka till de nationella programmet Restaurang och livsmedel, Hotell och turism eller börja arbeta inom branschen alternativt gå vidare till vuxenutbildningen.

Kontakt

Biträdande rektor (Ansvar IMY+AGY)

Charlotte Lag