Kock

Bli en kompetent kock med praktisk erfarenhet från våra restauranger med varierade menyer. Våra erfarna lärare och trivsamma lokaler ger dig de bästa förutsättningarna att utvecklas inom detta framtidsyrke. Lär dig att skapa minnesvärda måltider och få jobb på restaurang eller storkök. Våra utbildningar har stort fokus på att utveckla egenskaper du behöver i ditt framtida yrkesliv i branschen.

Tranellskas vuxenutbildning Kock

På Tranellska lär du dig mer än ett yrke. Våra utbildningar har stort fokus på att utveckla egenskaper du behöver i ditt framtida yrkesliv som till exempel service, bemötande och samarbete.

Våra utbildningar vänder sig till dig som vill skaffa dig yrkeskunskaper inom restaurang (stora och små kök), hotell eller bageribranschen. Inom Tranellskas vuxenutbildning arbetar vi i verklighetsanpassade lärmiljöer och har ett väl upparbetat samarbete med branschen, både lokalt och regionalt. Efter den grundläggande delen av utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom sökt inriktning.

Studietid är ca 40 veckor. Undervisningen är individuellt anpassad och schemalagd i grupp. Undervisningen sker dagtid, måndag - fredag, men kan även vara under vissa kvällar, helger och nätter. Vi har inga lediga dagar utöver röda dagar.

Arbetskläder får du låna av oss under kursen, men du kommer behöva komplettera med egna skor och studiematerial till en kostnad av ca 1 750kr.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Arbetsplatsförlagt lärande ingår med max 15 veckor. Syftet är att stärka och fördjupa yrkesinriktningen och yrkeskunnandet samt att skapa kontakt med arbetslivet för referenser och för att öka möjligheten att snabbt få en anställning efter utbildningen. Under din APL-period följer du de tider som gäller på arbetsplatsen, vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helgdagar.

Efter utbildningen

Möjliga arbetsplatser efter utbildningen är som kock på restaurang, inom skolmåltidsverksamheterna, på förskola, inom äldreomsorgen eller på någon delikatessavdelning i en livsmedelsbutik. Du har också möjlighet att fördjupa och bredda dina yrkeskunskaper genom att gå en yrkeshögskoleutbildning.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Anna Quist

Studieupplägg

På utbildningen läser du 1200 poäng.

Ämnen
Livsmedels- och näringskunskap, nivå 1100
Livsmedelshygien, nivå 1100
Mat och dryck i kombination, nivå 1100
Matlagning, nivå 1100
Matlagning, nivå 2100
Matlagning, nivå 3200
Matlagning, nivå 4200
Matlagning, nivå 5200
Service och bemötande, nivå 1100

Kursstarter 2026

Ansökningsperioder:

  • 19 september-13 november 2025 för kursstart januari
  • 17 april-11 juni 2026 för kursstart augusti

Kursstarter:

  • 12 januari 2026
  • 10 augusti 2026