Konditor

Utveckla dina konditorfärdigheter och skapa godbitar som du sedan själv får vara med och sälja i vår bageributik. Med stöd från våra erfarna lärare och i våra moderna lokaler, lär du dig att bemästra konsten att göra vackra och smakrika desserter. Detta är ett framtidsyrke med många möjligheter. Våra utbildningar har stort fokus på att utveckla egenskaper du behöver i ditt framtida yrkesliv i branschen.

Tranellskas vuxenutbildning Konditor

På Tranellska lär du dig mer än ett yrke. Våra utbildningar har stort fokus på att utveckla egenskaper du behöver i ditt framtida yrkesliv som till exempel service, bemötande och samarbete.

Våra utbildningar vänder sig till dig som vill skaffa dig yrkeskunskaper inom restaurang (stora och små kök), hotell eller bageribranschen.

Inom Tranellskas vuxenutbildning arbetar vi i verklighetsanpassade lärmiljöer och vi har ett väl upparbetat samarbete med branschen, både lokalt och regionalt. Efter den grundläggande delen av utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom sökt inriktning.

Studietid ca 47 veckor. Undervisningen är individuellt anpassad och schemalagd i grupp. Undervisningen sker dagtid, måndag - fredag, men kan även vara under vissa kvällar, helger och nätter. Vi har inga lediga dagar utöver röda dagar.

Arbetskläder får du låna av oss under kursen, men du kommer behöva komplettera med egna skor och studiematerial till en kostnad av ca 1 750kr.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Arbetsplatsförlagt lärande ingår med max 15 veckor. Syftet är att stärka och fördjupa yrkesinriktningen och yrkeskunnandet samt att skapa kontakt med arbetslivet för referenser och för att öka möjligheten att snabbt få en anställning efter utbildningen.

Under din APL-period följer du de tider som gäller på arbetsplatsen, vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helgdagar.

Efter utbildningen

Möjliga arbetsplatser efter utbildningen är som konditor är ett bageri, konditori eller i någon större livsmedelsbutik. Även café eller restauranger med egen tillverkning är inom räckhåll för dig.

Efter avslutad utbildning kan du fördjupa och bredda dina yrkeskunskaper genom att gå en yrkeshögskoleutbildning.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Anna Quist

Studieupplägg

På utbildningen läser du 1300 poäng.

Ämnen
Livsmedel och näringskunskap, nivå 1100
Måltid och bransch, nivå 1200
Måltid och bransch, nivå 2100
Choklad och konfektyr, nivå 1100
Bageri, nivå 1100
Bageri, nivå 2100
Konditori, nivå 1100
Konditori, nivå 2200
Konditori, nivå 3100
Konditori, nivå 4200

Kursstarter 2026

Ansökningsperioder:

  • 19 september-13 november 2025 för kursstart januari
  • 17 april-11 juni 2026 för kursstart augusti

Kursstarter:

  • 12 januari 2026
  • 10 augusti 2026