Länk till Vklass

Våra program för vuxenutbildningen

Bagare och konditor

Vuxenutbildning som leder till jobb

Efterfrågan på kreativ och kunnig personal ökar inom bageri- och konditoribranschen. Här får du kunkskaper för att kunna jobba som bagare och konditor. Du lär dig baka gott matbröd/kaffebröd och kakor som du sedan säljer i vår butik.

Studietiden är max 52 veckor. Undervisningen är individuellt anpassad och schemalagd samt sker i grupp, dagtid måndag - fredag.

Hos oss får du lära dig tillverkning från grunden - från hur du använder olika råvaror fram till färdiga maträtter, drycker och bakverk. Du får utveckla din kreativitet, initiativförmåga och servicekänsla. Första veckorna får du prova både kök och bageri. Därefter väljer du din specialitet; bageri eller kök.

Här får du kunskap för att kunna jobba som bagare och konditor. Du lär dig baka gott matbröd/kaffebröd och kakor som du sedan säljer i vår butik. Efter den grundläggande delen av utbildningen inom steg 1, fortsätter du och fördjupar dina kunskaper inom bageri/konditori.

Steg 1

Orienteringskurs

100 h

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100 p



Steg 2

Hygienkunskap

100 p

Livsmedels- och näringskunskap

100 p

Service och bemötande 1

100 p

Bageri 1

100 p

Konditori 1

100 p


Steg 3 Bageri

Bageri 2

200 p

Konditori 2

200 p


Steg 4 Bageri

Konditori specialisering

100 p

Bageri 3

100 p

Konditori 3

100 p


Steg 5 Bageri

Bageri 4

100 p

Konditori 4

100 p

Gymnasiearbete

100 p


Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår med max 15 veckor. Syftet är att stärka och fördjupa yrkesinriktnigen och yrkeskunnandet samt skapa kontakt med arbetslivet för referenser och för att öka möjligheten att snabbt få en anställning efter utbildningen.

Efter utbildningen kan du söka jobb på olika bagerier, konditorier eller större livsmedelsbutiker. Du har också möjlighet att fördjupa och bredda dina yrkeskunskaper genom att gå en yrkeshögskoleutbildning.

Kock

Vuxenutbildning som leder till jobb!

Du får kunskaper inom det kalla och det varma köket, servering och service. Utifrån bra råvaror planerar och komponerar du menyer som tillagas och serveras i vår restaurang. Du fördjupar dina kunskaper inom mat- och dryckeskombination. I det här yrket behöver du vara flexibel och stresstålig.

Studietiden är max 52 veckor. Undervisningen är individuellt anpassad och schemalagd samt sker i grupp, dagtid måndag - fredag.

Hos oss får du lära dig tillverkning från grunden - från hur du använder olika råvaror fram till färdiga maträtter, drycker och bakverk. Du får utveckla din kreativitet, initiativförmåga och servicekänsla. Första veckorna får du prova kök och bageri. Därefter väljer du din specialitet; bageri eller kök.

Steg 1

Orienteringskurs

100 h

Branschkunskap, restaurang och livsmedel

100 p





Steg 2

Hygienkunskap

100 p

Livsmedels- och näringskunskap

100 p

Service och bemötande 1

100 p

Matlagning 1

100 p

Servering 1

100 p


Steg 3

Matlagning 2

200 p

Drycker och ansvarsfull alkoholhantering

100 p

Mat och dryck i kombination

100 p


Steg 4

Service och bemötande 2

100 p

Matlagning 3

200 p


Steg 5

Matlagning 4

200 p

Gymnasiearbete

100 p


Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår med max 15 veckor. Syftet är att stärka och fördjupa yrkesinriktnigen och yrkeskunnandet samt skapa kontakt med arbetslivet för referenser och för att öka möjligheten att snabbt få en anställning efter utbildningen.

Möjliga arbetsplatser efter utbildningen är som kock på någon restaurang, inom skolmåltidsverksamheterna, på förskola, inom äldreomsorgen eller på någon delikatessavdelning i en livsmedelsbutik. Du har också möjlighet att fördjupa och bredda dina yrkeskunskaper genom att gå en yrkeshögskoleutbildning.

  • Du är här:
  • Tranellska /
  • Vuxenutbildning /
  • Våra program för vuxenutbildningen