Länk till Vklass

Välkommen till Västerås yrkeshögskola!

Västerås yrkeshögskola skräddarsyr yrkeshögskoleutbildningar av hög kvalitet där du som studerande får den kompetens som arbetsgivare efterfrågar. Det leder till att 9 av 10 får jobb efter avslutad examen.

Bild på utropstecken och text

Distansundervisning för studerande

Gäller från onsdag 18 mars

Studerande på Västerås yrkeshögskola kommer från och med onsdag 18 mars ha undervisning på distans. All kommunikation sker via Vklass.

VISA MER

Det här innebär att undervisningen kommer ske digitalt och inte i skolans lokaler. Mer information om hur det går till kommer att komma i Vklass. Information uppdateras löpande i Vklass. CSN utbetalas om den studerande deltar och följer distansundervisningen med tillhörande uppgifter. Om du är sjuk sker sjukanmälan via Vklass.

Det här beslutet medför att eget ansvar ökar hos dig som studerande och att du fortsätter fokusera på studierna även på distans. Du förväntas delta och du gör vad du kan för att förhindra smittspridning, det vill säga i största möjliga mån hålla dig hemma. Räkna med full undervisningstid, vilket är 6-8 timmar per dag. Studerande som har rätt till särskilt stöd kommer att bli kontaktad av utbildningsledare..

Beslutet om distansundervisning togs i morse efter nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regeringen. För studerande som är på LIA följer direktiv som företagen ger. Det gäller tillsvidare.

Har ni frågor ska ni kontakta er utbildningsledare på skolan.

  • Du är här:
  • Västerås Yrkeshögskola