Välkommen till Widénska gymnasiet!

Widénska gymnasiet är gymnasieskolan för dig som vill kombinera idrott och studier. Vi är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här finns programmen barn- och fritid, ekonomi, samhällsvetenskap och naturvetenskap.

Inför studenten den 9 juni 2021

Väntar in nationellt besked

Skolorna väntar fortfarande på besked om vad som ska gälla för studenten. Alla vill ge studenterna en så bra avslutning som möjligt. Studentkortegen är inställd. Vi hoppas och planerar för att få ordna utspring med närmsta anhöriga, men det krävs att förändrade rekommendationer.

2021-04-26

Det är inte långt kvar till studenten. Vi jobbar för att alla studenter ska få en så bra avslutning som är möjligt. De kommunala gymnasieskolorna i Västerås väntar på besked från Folkhälsomyndigheten om rekommendationer. Det har ännu inte kommit.

Det vi kan säga är:

• Studentkortegen är inställd. Beslutet fattades av Transportstyrelsen redan förra året och gäller fram till och med den 30 juni.
  • Vår förhoppning är att skolorna kan genomföra en student ungefär som förra årets student då det var möjligt att ha närmaste familjen på skolgården. För att det ska kunna genomföras behöver dock Folkhälsomyndighetens nuvarande rekommendationer om max 8 personer utökas till att gälla ungefär 50 personer på plats.

Skolorna har börjat planera för dagen i väntan på besked och kommer att återkomma med information så snart det är klart. Det kommuniceras ut på webben och i Vklass.

• Widénska