Välkommen till Widénska gymnasiet!

Widénska gymnasiet är gymnasieskolan för dig som vill kombinera idrott och studier. Vi är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här finns programmen barn- och fritid, ekonomi, samhällsvetenskap och naturvetenskap.

Möt oss på digitalt

19 november, klockan 8.30-18.00

Möt oss på den digitala gymnasiemässan. Där kan du chatta med oss, se på filmer, läsa om skolan och ladda hem material om skolan. Ett digitalt möte för att du ska få mer kunskaper om skolorna.

Vad är digitala gymnasiemässan för något?

På den digitala gymnasiemässan går du in i en 3D-miljö som är så lik en fysisk mässa som möjligt. Västerås skolor är med på den rikstäckande mässan i Sverige som anordnas av www.gymnasium.se. Vi har dock blivit lovade en speciell mässhall för Västerås och Västmanland. Du kommer också att bli matchad till skolor i Västerås när du fyller i dina frågor om var i Sverige du vill läsa och att du då önskar Västmanland eller Västerås.

På mässan har varje skola en egen monter där du har möjlighet att:

• Läsa på om skolan
  • Chatta
  • Videosamtala
  • Se filmer och bilder
  • Se webinarium
  • Ladda hem broschyrer och programblad

Det går också att be om att vi ringer upp dig med videosamtal om du hellre föredrar att ställa frågan direkt till oss.

Mässan är öppen för elever i årskurs 9 och deras vårdnadshavare. Vi ser helst att vårdnadshavare kan logga in sig från 15.00 och framåt eftersom många skolelever deltar i mässan under dagen och våra chattrepresentanter är begränsande i antal. Eleverna är självklart välkomna att besöka oss fler gånger under dagen. Mässan kommer att finnas kvar även under fredagen 20 november och lördagen 21 november. Det går dock inte att chatta med oss då men ni kan se filmer och läsa om oss dessa dagar.

Registrera dig och svara på frågor

Du kommer att behöva registrera dig med en mejladress och skapa ett lösenord innan du går in. När du kommer in får du svara på några frågor. Beroende på hur du svarar blir du matchad med olika skolor som passar dig. Du kommer dock att kunna gå och besöka alla skolor på mässan.

Vid tekniska frågor under dagen

Om du funderar över tekniska delar under mässan kan du chatta med dem i receptionen på mässan, chatta på gymnasium.se eller mejla till event@educations.com.

Varmt välkommen!

• Widénska