Länk till Vklass
Information om Samhällsvetenskapsprogrammet på Widenska

Samhällsvetenskapsprogrammet

Stort och brett om samhällsfrågor

Samhällsvetenskapsprogrammet är en utbildning för dig som är intresserad av vad som händer i samhället omkring dig och gillar att lära dig nya saker. I framtiden kan du hamna inom många olika yrken, kanske är du intresserad av marknadsföring och ekonomi och vill starta ditt eget företag?

Högskoleförberedande program

Är du intresserad av samhällsfrågor? Undrar du varför människor beter sig som de gör? Letar du efter en bred utbildning som ger dig behörighet till högskola/universitet? Då är samhällsvetenskapsprogrammet programmet för dig. Under din gymnasietid lär du dig hur samhället är uppbyggt och fungerar. Du lär dig samarbete då du ofta arbetar i basgrupper men du får även lära dig förmågan att arbeta självständigt då vissa moment av kurserna kräver enskilt arbete. Du lär dig kritiskt granska och ifrågasätta information och fakta. Då samhällsfrågor, politik och historia är några av byggstenarna för detta program så är det viktigt att du har ett stort intresse för SO-ämnen och gärna språk då du läser språk i två år. Det är ingen skillnad på behörighet till högskolan när det gäller val av inriktning.

 

Programmet erbjuder också programinriktat val för dig som saknar betyg i matematik eller engelska. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få mer information om hur du söker det.