Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet

- från hösten en del av Hahrska gymnasiet

Till höstterminens start kommer el- och energiprogrammet och industritekniska programmet bli en del av Hahrska gymnasiet.

2021-02-17

För elever som läser El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet kommer de ha de flesta gymnasiegemensamma ämnena på Hahrska gymnasiet. Där finns också matsal, elevhälsa och skolledning. Flertalet praktiska lektioner kommer att vara kvar i Skrapans lokaler. Skrapans lokaler delas med Västerås yrkeshögskola. För att det ska bli smidigt för eleverna samordnas dagen och lektionerna läggs samlat i största mån på respektive ställe. Däremot kan det bli så att skoldagen börjar på ett ställe och avslutas på ett annat.

 

Beslutet om flytt av program togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 17 februari 2021. Förändringen träder i kraft till höstterminen 2021. Beslutet är en del av gymnasieutredningen.


Läs mer om Hahrska gymnasiet och programmen på deras webbplats


Elever från teknikprogrammet sitter i en tekniksal

Beslut om flytt av teknikprogrammet

Hösten 2021 flyttas teknikprogrammet till Rudbeckianska gymnasiet

Teknikprogrammet läser elever på Rudbeckianska gymnasiet från och med hösten 2021.

2020-09-23

Beslutet om flytten fattades den 29 april 2020 av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

På Rudbeckianska finns ett stort utbud av labbsalar inom kemi och fysik. De praktiska och tekniska lokaler som idag används av teknikprogrammet kommer vi att behålla, till exempel robotlokalen på Finnslätten. Som ett extra plus får du äta lunch i den helt nybyggda skolrestaurangen som står klar till hösten 2021 på Rudbeckianska. Redan nu i höst får elever på teknikprogrammet delta i Rudbeckianskas tävlingar inom naturvetenskap, till exempel vetenskapsolympiaden.

Teknikföretagen behöver din kompetens

Vår ambition är att flytten ska vara så smidig som möjligt med flera lärare från Wijkmanska som följer med och klasser som är kvar i samma form. Vi vill också behålla det goda och nära samarbetet med näringslivet som finns genom Teknikcollege. Därför känns det bra att företagen också står bakom förändringen, allt från stora ABB till mindre företag som är specialister och i många fall världsledande inom sitt område. Teknikbranschen är viktig för oss och vi är viktiga för den. Det finns ett stort behov av kompetens inom naturvetenskap och teknik. Genom Teknikcollege får du kompetensen som företagen efterfrågar och möjligheter att knyta viktiga kontakter redan under gymnasietiden.

 

Läs mer om Teknikprogrammet på Rudbeckianskas webbplats