Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

Elever inne vid en maskin på Industriteknikprogrammet

Välkommen på Digitalt öppet hus

28 januari kl. 17.30-19.30

På vårt digitala öppna hus får du veta mer om skolan och programmen El- och energiprogrammet samt Industritekniska programmet. Nästa öppet hus äger rum torsdag den 28 januari, kl. 17.30-19.30

2020-11-11

Vårt digitala öppna hus är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Wijkmanska och något av våra program.

På Wijkmanska är vårt nästa öppna hus planerad:


  • Torsdag den 28 januari, kl. 17.30-18.10, samt kl. 18.40-19.20


Här kommer det innan öppet hus läggas ut en länk till den digitala träffen.

 

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland och vi har noga planerade informationstillfällen. Vårt öppet hus sker därför digitalt.


Elever från teknikprogrammet sitter i en tekniksal

Beslut om flytt av teknikprogrammet

Hösten 2021 flyttas teknikprogrammet till Rudbeckianska gymnasiet

Teknikprogrammet läser elever på Rudbeckianska gymnasiet från och med hösten 2021.

2020-09-23

Beslutet om flytten fattades den 29 april 2020 av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

På Rudbeckianska finns ett stort utbud av labbsalar inom kemi och fysik. De praktiska och tekniska lokaler som idag används av teknikprogrammet kommer vi att behålla, till exempel robotlokalen på Finnslätten. Som ett extra plus får du äta lunch i den helt nybyggda skolrestaurangen som står klar till hösten 2021 på Rudbeckianska. Redan nu i höst får elever på teknikprogrammet delta i Rudbeckianskas tävlingar inom naturvetenskap, till exempel vetenskapsolympiaden.

Teknikföretagen behöver din kompetens

Vår ambition är att flytten ska vara så smidig som möjligt med flera lärare från Wijkmanska som följer med och klasser som är kvar i samma form. Vi vill också behålla det goda och nära samarbetet med näringslivet som finns genom Teknikcollege. Därför känns det bra att företagen också står bakom förändringen, allt från stora ABB till mindre företag som är specialister och i många fall världsledande inom sitt område. Teknikbranschen är viktig för oss och vi är viktiga för den. Det finns ett stort behov av kompetens inom naturvetenskap och teknik. Genom Teknikcollege får du kompetensen som företagen efterfrågar och möjligheter att knyta viktiga kontakter redan under gymnasietiden.

Läs mer om Teknikprogrammet på Rudbeckianskas webbplats

El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet kan bli en del av Hahrska gymnasiet

Det pågår en utredning om El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet ska bli en del Hahrska gymnasiet. Vi på Wijkmanska gymnasiet välkomnar detta då vi ser att en flytt av programmen till Hahrska gymnasiet innebär större möjligheter till att samverka med andra yrkesprogram. Alla utbildningar och inriktningar kommer att finnas kvar och går att söka till hösten 2021 precis som tidigare.

2020-09-14

I onsdagens VLT står det om ett inriktningsbeslut som kan påverka de kommunala gymnasieskolorna. Ett av inriktningsbesluten rörde flytt av El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet samt en eventuell avveckling av Wijkmanska gymnasiet.

 

Det finns redan idag ett samarbete med Hahrska gymnasiet och vi känner oss trygga med att det blir bra för våra elever om det slutgiltiga beslutet blir att programmen flyttas dit. Även om skolenheten skulle avvecklas kommer inte programmen att göra det.De slutgiltiga besluten kommer i februari och då kan ni läsa om det här på webben.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår rektor här på skolan.

 

Kontaktuppgifter till oss på skolan


Läs mer om El- och energiprogrammet

Läs mer om Industritekniska programmet


Prova på dagar

Prova-på-dagar

Välkommen till en dag hos oss

Vill du komma och prova på att vara en elev hos oss under en dag? Då får du träffa våra lärare, se våra lokaler och känna stämningen.

2020-04-22

Du som går i årskurs 9 är välkommen på prova-på-dagar där du besöker ett program under en dag. Vid dessa tillfällen får du möjlighet att känna av lite hur det är att gå på Wijkmanska och det program du valt att besöka.

Låter det intressant ? Kontakta studie- och yrkesvägledare Kjersti.rognlien-saari@vasteras.se Telefon 021-39 91 36