Länk till Vklass

Nyhetsarkiv

Välkomna tillbaka till skolan!

18 augusti är det skolstart

Vi önskar både gamla och nya elever varmt välkomna till skolan. Extra kul tycker vi att det är att få ta emot er i skolorna igen efter en vår med distansundervisning. Mer information om skolstarten ges i Vklass.

VISA MER

Den 18 augusti är det skolstart. Information om skolstarten kommer att läggas ut i Vklass. Det går också bra att kontakta oss på skolan om du har några frågor. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2020-2021 på Västerås stads webbsida.

Information till nya elever och vårdnadshavare om Vklass och hur ni loggar in där.

Vi ses!

Ungdomar utanför Wijkmanska gymnasiet

Skolstart

Tisdag 18 augusti 2020

Välkommen till Wijkmanska gymnasiet!

VISA MER

Årskurs 1 börjar klockan 9.00. Dagen avslutas omkring klockan 11.30. Ingen skollunch serveras första dagen.

Årskurs 2 börjar klockan 13.00

Årskurs 3 börjar klockan 13.00


Sommarlov!

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Nu är det sommarlov! Vi önskar alla en trevlig sommar och välkomna tillbaka till hösten. Extra kul tycker vi att det är att få ta emot alla nya och gamla elever till skolorna igen efter en vår med distansundervisning.

VISA MER

Vi önskar gamla och nya elever välkomna till terminsstarten den 18 augusti. Om du har några frågor om skolstarten är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2020-2021 på Västerås stads webbsida

Information till nya elever och vårdnadshavare om Vklass och hur ni loggar in där på Västerås stads webbsida

Glad sommar!

Elever från teknikprogrammet sitter i en tekniksal

Beslut om flytt av teknikprogrammet

Hösten 2021 flyttas teknikprogrammet till Rudbeckianska gymnasiet

Båda våra skolor har stora fördelar som du kommer få ta del av om du börjar på teknikprogrammet i höst. Beslutet innebär att om du börjar på teknikprogrammet läser du första året på Wijkmanska och de övriga två åren på Rudbeckianska. Det här kommer bli riktigt bra och vi kommer göra flytten så smidig som möjligt för dig som elev.

VISA MER

Många fördelar för dig som elev

Wijkmanska är skolan med stark teknikanknytning och Rudbeckianska är skolan med lång erfarenhet av naturvetenskap. Det ger dig ett större urval av kurser att välja mellan och din behörighet kan bli ännu bredare.

På Rudbeckianska finns ett stort utbud av labbsalar inom kemi och fysik. De praktiska och tekniska lokaler som idag används av teknikprogrammet kommer vi att behålla, till exempel robotlokalen på Finnslätten. Som ett extra plus får du äta lunch i den helt nybyggda skolrestaurangen som står klar till hösten 2021 på Rudbeckianska. Redan nu i höst får elever på teknikprogrammet delta i Rudbeckianskas tävlingar inom naturvetenskap, till exempel vetenskapsolympiaden. När du sedan börjar på skolan finns det en hel rad fina traditioner att ta del av, liksom föreningar, aktiviteter och Skol-if.

Teknikföretagen behöver din kompetens

Vår ambition är att flytten ska vara så smidig som möjligt med flera lärare från Wijkmanska som följer med och klasser som är kvar i samma form. Vi vill också behålla det goda och nära samarbetet med näringslivet som finns genom Teknikcollege. Därför känns det bra att företagen också står bakom förändringen, allt från stora ABB till mindre företag som är specialister och i många fall världsledande inom sitt område. Teknikbranschen är viktig för oss och vi är viktiga för den. Det finns ett stort behov av kompetens inom naturvetenskap och teknik. Genom att lyfta teknikprogrammet stärker vi också Västerås som teknikstad. Genom Teknikcollege får du kompetensen som företagen efterfrågar och möjligheter att knyta viktiga kontakter redan under gymnasietiden.

Kontakta oss om du har frågor

Beslutet om flytten fattades den 29 april av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Nu är det omvalsperiod fram till 7 maj. Det är viktigt för oss att du vet om vad som händer. Du eller dina föräldrar får gärna höra av er till oss om ni har frågor och funderingar kring detta. Du kan också kontakta Rudbeckianskas rektor för frågor.

Kontaktuppgifter till vår rektor

Läs mer om teknikprogrammet

Läs mer om Rudbeckianska och hitta kontaktuppgifter på deras webbplats

Omval görs på gymnasieantagningen.se

Chatta kring detta med Teknikprogrammets rektor 29 april

Den 29:e april, mellan kl. 17-19 kommer rektorn på Wijkmanska gymnasiet där teknikprogrammet ligger idag finnas tillgänglig på chatt. Där kan du ställa frågor kring detta beslut och vad det innebär. Skicka mejl till mikael.blom@vasteras.se där ni uppger om ni tänker använda dator (pc, Mac) eller mobil (android, iphone) så får ni instruktioner hur ni ansluter till det digitala mötet. Självklart kan du ställa frågor utanför denna tid till oss eller till Rudbeckianska, antingen på webben eller på sociala medier.


Prova på dagar

Prova-på-dagar

Välkommen till en dag hos oss

Vill du komma och prova på att vara en elev hos oss under en dag? Då får du träffa våra lärare, se våra lokaler och känna stämningen.

VISA MER

Du som går i årskurs 9 är välkommen på prova-på-dagar där du besöker ett program under en dag. Vid dessa tillfällen får du möjlighet att känna av lite hur det är att gå på Wijkmanska och det program du valt att besöka.

Låter det intressant ? Kontakta studie- och yrkesvägledare Kjersti.rognlien-saari@vasteras.se Telefon 021-39 91 36