Våra lokaler

Tjej och kille i entren

Wijkmanska gymnasiet finns sedan 2014 i nya lokaler på Karlsgatan 9A, i Skrapan området bara ett stenkast från tåg- och busstation mitt i centrala Västerås. Skolans lokaler är modernt utrustade i en öppen och innovativ studiemiljö som stimulerar och främjar lärande.

Skolbibliotek

Skolbiblioteket på Wijkmanska gymnasiet ligger på skolans entréplan och här jobbar en anställd skolbibliotekarie. I skolbiblioteket finns faktaböcker, tidskrifter samt skönlitteratur i flera genrer som tex deckare, fantasy och kärlek. Vi har även skönlitteratur och lättlästa böcker på flera språk, förutom på svenska och engelska hittar du böcker på arabiska och dari/persiska.

Som elev på Wijkmanska gymnasiet har du även tillgång till tusentals e-böcker och ljudböcker som du kan läsa och lyssna på via dator. Alla elever har även tillgång till Inläsningstjänst där du kan lyssna på de flesta av dina kursböcker. Inläsningstjänst går att använda både via mobilen och via datorn. Via skolbiblioteket når du även de databaser som du som elev har tillgång till t ex Nationalencyklopedin (NE), Science in context, Landguiden och Alex författarlexikon.

Du som av olika anledningar har svårt att läsa vanliga böcker kan få hjälp av skolbibliotekarien att låna talböcker. Det är inlästa böcker som du laddar ned eller strömmar från webtjänsten Legimus.

Skolbiblioteket på Wijkmanska gymnasiet är en resurs som används i undervisningen. Här samarbetar skolbibliotekarien och lärarna i informationsökning, referenshantering, källkritik och läsfrämjande aktiviteter.

Bild på biblioteket
  • Wijkmanska /