Länk till Vklass

Våra program

På Wijkmanska kan du läsa El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet och Teknikprogrammet.

Information om El- och energiprogrammet på Wijkmanska gymnasiet

El- och energiprogrammet

Branschrekommenderad utbildning genom ETG

Vill du jobba i en bransch som påverkar hela samhället och ständigt utvecklas? Vill du kunna få jobb direkt efter gymnasiet och starta eget företag i framtiden? Då är det här programmet för dig.

El- och energiprogrammet

Programmet är yrkesförberedande med möjlighet att läsa högskoleförberedande på grundläggande nivå.

Under ditt första år läser du ämnen som elektroteknik, mekatronik, energiteknik, dator- och kommunikationsteknik. Du lär dig bland annat att felsöka, mäta, montera och löda. Till år två väljer du inriktning: Automation eller Elteknik. Båda inriktningarna följer kraven från Elbranschens Centrala Yrkesnämnd, ECY.

Inom elbranschen måste du vara serviceinriktad, säkerhetsmedveten och kunna leverera i tid. Allt detta får du god träning i hos oss. Läs gärna mer om våra inriktningar på baksidan.

Kom och prova på en dag hos oss

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du vill komma på prova-på-dagar!

 

Information om Industritekniska programmet på Wijkmanska gymnasiet

Industritekniska programmet

Kompetens som företagen efterfrågar

 Vill du arbeta praktiskt med varierande uppgifter och lära dig hur saker tillverkas, från idé till färdig produkt? Vill du jobba med avancerad datorutrustning eller bli en duktig svetsare? Då är det här programmet för dig.

Information om Teknikprogrammet på Wijkmanska gymnasiet

Teknikprogrammet

Skapa framtidens teknik

Det här är möjligheternas program som passar dig som är tekniskt orienterad, gillar matematik och naturvetenskap och är nyfiken på hur tekniken kan göra livet både smartare, enklare och roligare.

Teknikprogrammet är högskoleförberedande

Här får du arbeta med avancerade, professionella datorprogram som verktyg. Vi arbetar mycket i projektform inom så vitt skilda områden som exempelvis stadsplanering och robotik. Du deltar i Snilleblixten, ett projekt för dig med goda idéer. Du som vill kan också starta ett UF-företag.
Wijkmanska gymnasiet är centralt beläget, i fräscha lokaler i Skrapan med modern utrustning. Här har vi bland annat Expectrum som grannar och där finns branscherna och organisationerna som vi samverkar med. Lärarna är alltid nära, med lärarrum i direkt anslutning till våra studieytor.

Kom och prova på en dag hos oss

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du vill komma på prova-på-dag!