Kommunal förskola vinnare av Pedagogiska priset

Priset delades ut 6 december

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. De som bor, studerar eller arbetar i Västerås kommun har kunnat nominera. Nu är vinnarna utsedda.

För andra året i rad kom det in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset, där de pedagogiska nämnderna ska utse en vinnare i de tre kategorierna förskola, grundskola samt gymnasieskola och vuxenutbildning. Vinnarna får ett pris à 25 000 kronor.

I kategorin förskola var det Önsta förskola som vann med motiveringen:

”För ert metodiska arbete med att utveckla barnen som finns hos er. Er förmåga att se varje barn och hens behov lyfter deras nyfikenhet och vilja att lära. I kombination med metoder och tydliga planer skapar det förutsättningar för progression. Hos er är det inte främst ett specialområde som skapar pedagogisk höjd utan en hög lägstanivå där ett metodiskt arbete med fokus på lärande främjar barnens utveckling.”

Läs mer om Pedagogiska priset och vilka som vann de övriga kategorierna på Västerås stads hemsida.

Nyhet om pedagogiska priset på Västerås stads hemsida

• $crumb.name /
  • Förskola /