Länk till mer information om IST Home

Om Västerås yrkeshögskola

 

Välkommen till oss

Vi på Västerås yrkeshögskola skräddarsyr yrkeshögskoleutbildningar av hög kvalitet där du som studerande får den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Hos oss får du både utveckla din kompetens och personliga utveckling. Det gör att du får en yrkeskompetens och en förmåga att kommunicera dina kunskaper på ett professionellt sätt. Västerås yrkeshögskola är en del av Västerås stads kommunala verksamhet.

Läs mer om kommunen och Västerås stad på vasteras.se.

Vi har en digital broschyr där du bland annat kan läsa om vad våra studerande och samarbetsföretag tycker om oss och utbildningarna.

Digital broschyr om Västerås yrkeshögskola

Så här går det till att studera hos oss

Vi ger dig förutsättningar – du skapar din framtid!
Under din utbildningstid hos oss får du stöd och ledning av föreläsare som handplockas direkt från branschen för att tillföra spetskompetens till respektive kurs. Inom varje utbildning får du lära dig de verktyg och metoder du behöver inför ditt framtida arbetsliv. Du tränas i att självständigt lösa uppgifter och utmaningar som kan tänkas uppstå. Vårt mål är att du ska utvecklas både som person och i din nya profession.

Studierna varvas med bland annat föreläsningar, studiebesök, grupparbete och självstudier. Under perioderna för LIA (lärande i arbete) ges du möjlighet att knyta många nya kontakter i branschen som kan leda dig vidare till ditt drömjobb.

Om utbildningen är på heltid förväntas du ägna dig 40 timmar i veckan på dina studier. Där det är platsbunden utbildning behöver du vara närvarande i skolan och delta aktivt.

Bärbar dator och digital vana krävs av dig
Du behöver ha en egen bärbar dator och digital vana eftersom du i undervisningen ska redovisa och skicka in material digitalt i våra kurser. Som studerande får du tillgång till skolans lärportal och Office 365 (Word, PowerPoint, Excel). Det betyder att du kan installera Officepaketet på din egen privata dator. I lärportalen hittar du kursmaterial, schema, betyg och övrig aktuell information.

Kostnadsfri och CSN-berättigad utbildning
Alla utbildningar är studiemedelsberättigade under hela studietiden. Utbildningen är kostnadsfri men kurslitteratur betalar du själv.

Läs mer om studiemedel på csn.se.

Yrkeshögskolan som utbildningsform

Alla yrkeshögskolor utgår från det kompetensbehov som arbetsmarknaden har och är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov av kompetens. Utbildningarna leder till en tydlig och aktuell yrkesroll.

Arbetslivet har en aktiv och central roll både före, under och efter utbildningarna. Du möter dem på föreläsningar, på studiebesök och under LIA.

För varje utbildning finns en ledningsgrupp som består av representanter från branschen. Ledningsgruppens uppgift är att säkerställa såväl utbildningens kvalitet som att utbildningen motsvarar aktuellt behov av kompetens. Ledningsgruppen ansvarar även över att skolan följer lagar och förordningar.

Arbetsliv, utbildningsanordnare och studerande är motiverade och har tydligt fokus på matchningsmålet. Yrkeshögskolans målinriktade arbetssätt märks också genom LIA.

Läs mer om yrkeshögskolan som utbildningsform på yrkeshogskolan.se.

Fasad Karlsgatan

Bild på vår entré Karlsgatan 9 A