Länk till mer information om IST Home

Fakta

Välkommen till Kyrkbackens förskola!

Kyrkbackens förskola ligger mitt i city och angränsar till ett stort grönområde som lockar till lek och rörelse. Vi har även nära till bland annat Djäkneberget, Torget, Stadsbiblioteket och stora grönområden intill Svårtån.

Kyrkbackens förskola ligger i ett av Västerås äldsta områden i byggnaden Hjulmakargården med unika bevarade detaljer med K- och Q märkning. Från början var det arbetarbostäder i byggnaden men redan 1963 startade förskoleverksamheten upp och har sedan dess varit aktiv bortsett från några år av renovering.

Idag består vi av tre avdelningar, Diamanten, Pärlan och Kristallen som är uppdelade efter yngre- och äldrebarn. Vi har ett gott samarbete avdelningarna emellan och arbetar efter en VI-känsla i huset, vilket innebär att vi ser alla barn som allas. På vår översta våning kan även barnen mötas i vår nybyggda digitala och analoga ateljé. Under dagen arbetar vi i mindre grupper för att barnen ska få mötas i mindre sammanhang. Vi erbjuder barnen ett utforskande genom de hundra språken som är Reggio Emilia inspirerat. De hundra språken innebär att barnen får möjlighet till olika kommunikationssätt i sitt utforskande och samspel med hjälp av estetiska uttrycksformer som bland annat dans, musik, lera, teater, Tecken som stöd.


Ett bevarat hjul vid förskolan med texten Kyrkbackens barnstuga Hjulmakargården

Vårt kök!

Vi har ett mottagningkök som tar emot vår mat från Hässlö catering. Där lagas den mesta maten från grunden och man arbetar säsongsbetonat och klimatsmart där man strävar efter ekologiska, KRAV- och nyckelhålsmärkta varor till största mån. Vi ser måltiden som en viktig del i vår utbildning där vi skapar stunder för bland annat kommunikation, samspel och självständighet.