Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Luktärtens förskola!


Luktärtens förskola avvecklas. Förskolan stängs den 31 juli 2024

Efter beslut i förskolenämnden kommer Luktärtens förskola att avvecklas och stängas. Vi tar därför inte emot besök inför ansökan om förskoleplats. På vasteras.se hittar du inforamtion om andra förskolor du kan söka till i Västerås. Läs mer i nyheterna nedan.

 

Starten på det livslånga lärandet

Välkommen till den kommunala förskolan

Förskolan är det första steget i barnets utbildning. Utbildningen ska lägga grunden till ett livslångt lärande, och omfattar barnets hela vistelse där både lek, skapande, omsorg och lärande ingår. Här får barnen utvecklas på bästa sätt utifrån sina förmågor, i en rolig, trygg och utvecklande miljö.

2023-11-28

Vår förskola ingår i Västerås stads förskoleverksamhet tillsammans med andra förskolor runt om i staden. Vi har en gemensam pedagogisk inriktning som fungerar som ett stöd för att utveckla varje enskild förskola utifrån gemensamma ställningstaganden. 

Västerås stads värdegrund är ”Alltid bästa möjliga möte”. Inom förskolan har vi ett levande värdegrundsarbete där målet är att alla ska lyckas och att alla barn ska få tillgång till bästa möjliga lärande.

Vill du veta mer om oss och våra arbetssätt? Vill du komma och hälsa på?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Varmt välkommen till oss!

Luktärtens förskola avvecklas

Förskolan stängs den 31 juli 2024

Efter beslut i förskolenämnden kommer Luktärtes förskola att avvecklas och stängas. Vi tar därför inte emot besök inför ansökan om förskoleplats. På vasteras.se hittar du inforamtion om andra förskolor du kan söka till i Västerås.

2024-04-17

Beslutet är taget utifrån sjunkande barnantal och den politiskt beslutade riktlinjen för lokalplanering av förskolelokaler. Vi fortsätter att driva och utveckla verksamheten på våra andra kommunala förskolor.

Vi arbetar tillsammans med alla berörda för att övergångar för barn och medarbetare från Luktärtens förskola ska ske så smidigt som möjligt. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Vill du söka plats på en annan förskola?

På vasteras.se kan du läsa om alla förskolor som finns i Västerås.

Förskola - Västerås (vasteras.se)

 

  • Du är här:
  • Luktärtens förskola