Välkommen till Vetterstorps förskola!

Förskolan ligger på området Vetterstorp och har fått sitt namn efter området. I närområdet har vi tillgång till mycket natur så som Råbyskogen och två skogsdungar. Vi har flera närliggande lekplatser men favoriten bland barnen är Himlahöjdens lekplats som ligger två minuters avstånd från förskolan. Under vinterhalvåret har vi tillgång till en stor pulkabacke och en skridskobana som ligger vid Himlahöjdens lekplats. Förskolan ligger relativt nära city där vi utnyttjar stadens kulturliv. Vi besöker också Råby bibliotek som ligger bara en promenad bort.

Förskolans avdelningar och annan personal

Vi är en liten förskola med tre avdelningar och cirka 60 barn.

-Tuvan 1-2 åringar. På Tuvan jobbar barnskötaren Malin, förskolläraren Daniella, förskolläraren Helan och Tilda som förstärkning.

-Torpet 2-5 åringar. På Torpet jobbar barnskötaren Amanda, förskolläraren Linn, förskolläraren Sofie och Ida som förstärkning.

-Täppan 2-5 åringar. På Täppan jobbar barnskötaren Charlotte, förskolläraren Johan, förskolläraren Gigi och Emma som förstärkning.

Till förskolan har vi även en socialpedagog Remi. Läs mer under "Arbete med stöd". Maten tillagas på plats av vår kock Sanja. Hon serverar varierade och näringsriktiga måltider jämnt fördelade över dagen. Sanja tillagar även lunch till Solvägens förskola. Till förskolan har vi även en vaktmästare som vi ringer in vid behov.

Övrig information

Vetterstorps förskola är en övningsförskola för förskollärarstudenter från Mälardalens högskola. Detta är något som startades höstterminen 2019 och innebär att vi kommer få in studenter från högskolan som gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss. Daniella och Linn utbildar sig till handledare och kommer ta det yttersta ansvaret för studenterna.

Vetterstorps förskola ligger i en gul tegelbyggnad

Vetterstorps förskola