Nominerade till pedagogiska priset

Nominerade kommunala grundskolor 2021

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. I år är 37 kommunala grundskolor eller enskilda medarbetare nominerade.

2021-10-26

Nominerade kommunala grundskolor eller medarbetare till pedagogiska priset som delas ut av grundskolenämnden:

• Cecilia Högdahl, Apalbyskolan
  • Linda Sunesson, Tillbergaskolan
  • Eva Fahlbeck, Tillbergaskolan
  • Michaela Eriksson och Ylva Sjöberg, Vallbyskolan

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området grundskola och skolledare finns flera av våra kommunala grundskolor, hela grundskolor och enskilda medarbetare. Vinnarna utses fredag 3 december klockan 11.00 i stadshuset.

Söka till förskoleklass

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet

E-tjänst för grundskola

Skolstart 18/8

Välkomna till ett nytt läsår

Onsdag den 18/8 klockan 8:10 samlas vi på skolgården där lärarana väntar in alla gamla och nya elever.

2020-08-18

Ombyggnationen är i stort sett klar, vilket lett till att Blåsboskolan som fyller 70 år nästa år fått sig en rejäl och välbehövlig ansiktslyftning.

Vi har exempelvis fått nya hissar, toaletter, klassrumsmöbler och sist men inte minst en fantastisk rörelsehall. Vi hade givetvis önskat att vi kunde fira detta tillsammans på plats, men så blir tyvärr inte fallet utifrån gällande restriktioner. Vi kommer dock lägga ut bilder på vårt instagramkonto
( länk hittar ni längst ner på sidan) och på något sätt skall vi nog få till att klippa det röda bandet, för att tillsammans med eleverna uppmärksamma ”Nya Blåsboskolan” med allt vad det innebär.