Söka till årskurs 7

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka skola till årskurs 7.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka skola till årskurs 7.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet

E-tjänst för grundskola

Söka till förskoleklass

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

2021-09-27

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet

E-tjänst för grundskola

Inför skolstart

Höstterminen startar 18 augusti.

Vi hälsar alla elever välkomna tillbaka efter sommarlovet! Klicka på läs mer för att få information om schema för de första dagarna och busstider om du är ny elev hos oss.

2021-07-09

Höstterminen startar onsdag 18 augusti. Elever i årskurs 7 börjar klockan 08.30, övriga elever klockan 09.00.

Den 19 augusti börjar alla elever klockan 08.00 och slutar klockan13.00. Den 20 augusti går alla elever enligt oridnarie schema.

För dig som åker buss
Onsdag 18 augusti startar morgonturen klockan 07.30 för elever i årskurs 7 och klockan 08.30 för övriga elever. Vi kan tyvärr inte informera om exakta hållplatstider. Bussen från skolan tillbaka till hemmet går klockan 13.15.

Torsdag 19 augusti gäller ordinarie tid för morgonturen och bussen från skolan tillbaka till hemmet går klockan 13.15. Fredag 20 augusti gäller ordinarie bussturer.

Mer information om skolskjuts