Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla vårdnadshavare med barn som behöver söka plats på en ny skola inför nästa höst har fått information hemskickad. Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2023. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-25

I folder från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du ansöker om plats på våra skolor i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Bild på förstoringsglas

Information om att önska skola

Folder på väg- information om att önska skola inför nästa höst!

Vecka 47 skickar vi en folder som beskriver vilka kommunala skolor som går att söka inför hösten 2023. Vi skickar foldern till dig som har ett barn som behöver söka plats på en ny skola inför hösten 2023 . Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2023. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-17

I folder från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du söker plats på en kommunal skola för ditt barn i e-tjänsten för grundskola.

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Höstterminen 2022

Höstterminen pågår mellan 16 augusti till och med 22 december 2022

Om du har barn på vår skola hittar du information om höstterminens aktiviteter i vår lärplattform Vklass.

2022-08-16

Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass eller årskurs 7 hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Inför skolstart

Höstterminen startar 18 augusti.

Vi hälsar alla elever välkomna tillbaka efter sommarlovet! Klicka på läs mer för att få information om schema för de första dagarna och busstider om du är ny elev hos oss.

2021-07-09

Höstterminen startar onsdag 18 augusti. Elever i årskurs 7 börjar klockan 08.30, övriga elever klockan 09.00.

Den 19 augusti börjar alla elever klockan 08.00 och slutar klockan13.00. Den 20 augusti går alla elever enligt oridnarie schema.

För dig som åker buss
Onsdag 18 augusti startar morgonturen klockan 07.30 för elever i årskurs 7 och klockan 08.30 för övriga elever. Vi kan tyvärr inte informera om exakta hållplatstider. Bussen från skolan tillbaka till hemmet går klockan 13.15.

Torsdag 19 augusti gäller ordinarie tid för morgonturen och bussen från skolan tillbaka till hemmet går klockan 13.15. Fredag 20 augusti gäller ordinarie bussturer.

Mer information om skolskjuts