Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Hällby förskola!

Hällby förskola är en sverigefinsk förskola som vänder sig till barn mellan 1-5 år för hela Västerås. All personal är tvåspråkig och verksamheten bedrivs med fokus på finska.

Välkommen till oss!

Starten på det livslånga lärandet

Välkommen till den kommunala förskolan

Förskolan är det första steget i barnets utbildning. Utbildningen ska lägga grunden till ett livslångt lärande, och omfattar barnets hela vistelse där både lek, skapande, omsorg och lärande ingår. Här får barnen utvecklas på bästa sätt utifrån sina förmågor, i en rolig, trygg och utvecklande miljö.

2023-11-28

Vår förskola ingår i Västerås stads förskoleverksamhet tillsammans med andra förskolor runt om i staden. Vi har en gemensam pedagogisk inriktning som fungerar som ett stöd för att utveckla varje enskild förskola utifrån gemensamma ställningstaganden. 

Västerås stads värdegrund är ”Alltid bästa möjliga möte”. Inom förskolan har vi ett levande värdegrundsarbete där målet är att alla ska lyckas och att alla barn ska få tillgång till bästa möjliga lärande.

Vill du veta mer om oss och våra arbetssätt? Vill du komma och hälsa på?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Varmt välkommen till oss!

Välkommen till öppet hus

Måndag 8 april kl 15.00-16.00

Är du nyfiken på vår förskola och kanske vill söka plats för ditt barn hos oss? Då kan du besöka oss för att få veta mer om förskolan, våra arbetssätt och lärmiljöer. Du får samtidigt träffa några av oss som arbetar på Hällby förskola och har möjlighet att ställa dina frågor till oss. Varmt välkommen!

2024-02-20

Flerspråkighet är en rikedom

Hällby förskola är en sverigefinsk förskola i Västerås som vänder sig till barn mellan 1–5 år. All personal på förskolan är tvåspråkig och verksamheten bedrivs
med fokus på finska. Vi värnar om att varje barn skall vara stolt över sin identitet och sin bakgrund. Ni behöver inte ha finska som ett dagligt språk hemma och barnet behöver heller inte kunna finska.

Är du nyfiken på vår förskola och kanske vill söka plats för ditt barn hos oss? Då är du välkommen på öppet hus!

Måndag 8 april kl 15.00-16.00

Har du inte möjlighet att komma? Kontakta oss så berättar vi mer om förskolan.

Monica Jansson, rektor
telefon: 021-39 85 13
e-post: monica.jansson@vasteras.se

Välkommen med dina frågor!

  • Du är här:
  • Hällby förskola