Välkommen till Viksäng södra förskola!

Viksäng södra förskola ligger i området Viksäng några kilometer från Västerås City.

Förskolan byggdes 1977 men har sedan renoverats till dagens utseende mellan 2007-2008

Vi är 4 avdelningar på förskolan, Solgläntan, Stjärnfallet, Månskenet och Regnbågen.

Vi är 7 förskollärare och 6 barnskötare på förskolan som är utspridda på de olika avdelningarna. Vi har även tillgång till en enhetsvikarie i huset.

Vi på förskolan får vår mat från vår egna kock som finns i vår byggnad. Maten är av varierad kost och till varje måltid serveras det en variation av grönsaker, bröd, lättmjölk och vatten.

Vi har stora lokaler inomhus som främjar barnens lek. På förskolan har vi även en röreslerum där leken och rörelsen hos barnen främjas och stimuleras. Vi har en stor utemiljö där barnen kan leka fritt.

Vår förskola ligger nära skog och lekparker dit vi går ibland. Vi besöker också vårat bibliotek och lånar böker eller tittar på teater.