Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass eller årskurs 7 hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Vårterminen 2022

Vårterminen pågår mellan 10 januari till och med 10 juni

2022-01-14

Information om vårterminens aktiviteter finns i vår lärplattform Vklass.

Om du är intresserad av att veta hur vi arbetar är du välkommen att ta kontakt med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

IT-system för skola, Vklass

Pettersbergsskolan har ett skolbiliotek i världsklass!

Pettersbergsskolans skolbibliotek har utsetts till ett ”skolbibliotek i världsklass 2021” av fackförbundet DIK.

Skolbiblioteket på Pettersbergsskolan är en självklar del av det pedagogiska arbetet. Nu är vi stolta över att vårt skolbilbiotek även utsetts till ett skolbibliotek i världsklass!

2021-06-07

Utmärkelsen som delas ut av fackförbundet DIK uppmärksammar skolbibliotek som uppfyller kriterier som speglar regeringens skolbiblioteksutredning som presenterades våren 2021. Det innebär att Pettersbergsskolans skolbibliotek och skolbibliotekarie:

• är en tydlig del av skolans pedagogiska vision.
  • samverkar med skolledning och övrig pedagogisk personal kring elevernas lärande.
  • erbjuder stöd till enskilda och grupper i deras lärprocesser.
  • har överblick över lärresurser och ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning.
  • stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad textvärld.
  • är en effektiv inspiratör för att öka läsfärdigheten hos eleverna

- För mig är det en dålig dag när jag inte träffar eleverna och det händer sällan att jag sitter ensam med bara böcker, vilket många kanske tror. Vi har prioriterat skolbiblioteket under en lång tid och det känns därför så klart bra att det ger resultat. Skolbiblioteket är en självklar del av det pedagogiska arbetet och vi anpassar verksamheten efter de behov som finns på skolan, berättar skolbiblioktekarie Ellinor Mark.

Vi på Pettersbergsskolan är glada och stolta över utmärkelsen!