Välkommen till Pettersbergsskolan!

Välkommen till Pettersbergsskolan i Västerås. En skola för framtiden! Här möter du en modern skola som bygger sin verksamhet på elevernas styrkor och förutsättningar!

Pettersbergsskolan har ett skolbiliotek i världsklass!

Pettersbergsskolans skolbibliotek har utsetts till ett ”skolbibliotek i världsklass 2021” av fackförbundet DIK.

Skolbiblioteket på Pettersbergsskolan är en självklar del av det pedagogiska arbetet. Nu är vi stolta över att vårt skolbilbiotek även utsetts till ett skolbibliotek i världsklass!

2021-06-07

Utmärkelsen som delas ut av fackförbundet DIK uppmärksammar skolbibliotek som uppfyller kriterier som speglar regeringens skolbiblioteksutredning som presenterades våren 2021. Det innebär att Pettersbergsskolans skolbibliotek och skolbibliotekarie:

• är en tydlig del av skolans pedagogiska vision.
  • samverkar med skolledning och övrig pedagogisk personal kring elevernas lärande.
  • erbjuder stöd till enskilda och grupper i deras lärprocesser.
  • har överblick över lärresurser och ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning.
  • stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad textvärld.
  • är en effektiv inspiratör för att öka läsfärdigheten hos eleverna

- För mig är det en dålig dag när jag inte träffar eleverna och det händer sällan att jag sitter ensam med bara böcker, vilket många kanske tror. Vi har prioriterat skolbiblioteket under en lång tid och det känns därför så klart bra att det ger resultat. Skolbiblioteket är en självklar del av det pedagogiska arbetet och vi anpassar verksamheten efter de behov som finns på skolan, berättar skolbiblioktekarie Ellinor Mark.

Vi på Pettersbergsskolan är glada och stolta över utmärkelsen!

Söka till årskurs 7

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka skola till årskurs 7.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka skola till årskurs 7.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet