Länk till Vklass

Välkommen till Rönnbyskolan!

Rönnbyskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har gröna områden och skogen alldeles runt hörnet.

IST Home Skola

Nytt IT-system för fritidshemmet från den 27 mars 2023

Som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder du appen IST Home Skola för att hantera ditt barns vistelseschema, anmäla frånvaro och ha dialog med fritidshemmet.

2023-03-23

De kommunala förskolorna och fritidshemmen byter till nytt IT-system den 27 mars. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola. Grundskolan fortsätter att använda Vklass under våren. Det betyder att du som har barn i fritidshemmet kommer att använda både Vklass och IST Home Skola under en övergångsperiod. Mer information om när grundskolan byter system kommer.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder appen IST Home Skola för att:

  • lägga in ditt barns vistelsetid (schema för när ditt barn är på fritidshemmet)
  • anmäla frånvaro till fritidshemmet
  • lämna information om vem som lämnar och hämtar barnet/eleven
  • ha dialog med fritidshemmet

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola. Allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon och lägga in dina kontaktuppgifter och ditt barns vistelseschema.

Så kommer du igång med IST Home Skola

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)


Ballong med text Mensfest

Mensfest

Normalisera mens

Tisdag 18 april var det mensfest på Rönnbyskolan. Syftet med festen var att informera om, prata om och normalisera mens. Ett tillfälle för eleverna på mellanstadiet att få information, experimentera och lära.

2023-04-24

Under vårterminen kom ett förslag från några elever på högstadiet att genomföra en mensfest på skolan för eleverna som går i åk 3, 4, 5 och 6. Tillsammans med skolans kurator och SYV fick de möjlighet att planera för dagen. Syftet med festen var att prata om, informera om och normalisera mens.

Under planeringen visade det sig att engagemang för festen inte bara fanns på skolan, även organisationer utifrån ville stötta och bidra. Under mensfesten fick vi hjälp av och besök från bland annat organisationen MENSEN och ungdomsmottagningen.

Det blev en lyckad dag med olika stationer i vår idrottshall. Eleverna fick bland annat experimentera med tamponger och bindor för att se deras absorberingsförmåga. De fick skapa armband, vika origami, prata med MENSEN och ungdomsmottagningen. De fick veta om mensens historia och det fanns även en frågelåda där de fick lägga ner frågor som sedan besvarades av en panel.

En fantastisk och uppskattad dag och vi tackar alla inblandade för engagemang och glädje.

Rönnbyskolan firar mensen med 400 snippkakor - P4 Västmanland | Sveriges Radio

Eleverna bakade 400 snippkakor till Rönnbyskolans mensfest | SVT Nyheter

  • Du är här:
  • Rönnbyskolan