Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Rönnbyskolan!

Rönnbyskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har gröna områden och skogen alldeles runt hörnet.

Höstterminen 2023

Ny app för information och frånvaroanmälan

Höstterminen pågår mellan 16 augusti till och med 21 december 2023. Information från skolan hittar du i appen IST Home Skola. I appen gör du också frånvaroanmälan för ditt barn. Läs mer i nyheten.

2023-08-17

Så kommer du igång med IST Home Skola

Som vårdnadshavare med barn i kommunal skola använder du, från och med höstterminen 2023, appen IST Home Skola för att anmäla frånvaro, se schema, följa skolgången och ha dialog med skolan. Appen ersätter det tidigare systemet Vklass.


Ladda ner appen och glöm inte att se över dina kontaktuppgifter i appen så att skolan har rätt telefonnummer och e-post till dig. Läs mer på vasteras.se om hur du gör för att komma igång, eller vill veta mer om IST Home Skola.

IST Home - Västerås (vasteras.se)

Är du nyfiken på hur vi arbetar på skolan?

Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.


Ballong med text Mensfest

Mensfest

Normalisera mens

Tisdag 18 april var det mensfest på Rönnbyskolan. Syftet med festen var att informera om, prata om och normalisera mens. Ett tillfälle för eleverna på mellanstadiet att få information, experimentera och lära.

2023-04-24

Under vårterminen kom ett förslag från några elever på högstadiet att genomföra en mensfest på skolan för eleverna som går i åk 3, 4, 5 och 6. Tillsammans med skolans kurator och SYV fick de möjlighet att planera för dagen. Syftet med festen var att prata om, informera om och normalisera mens.

Under planeringen visade det sig att engagemang för festen inte bara fanns på skolan, även organisationer utifrån ville stötta och bidra. Under mensfesten fick vi hjälp av och besök från bland annat organisationen MENSEN och ungdomsmottagningen.

Det blev en lyckad dag med olika stationer i vår idrottshall. Eleverna fick bland annat experimentera med tamponger och bindor för att se deras absorberingsförmåga. De fick skapa armband, vika origami, prata med MENSEN och ungdomsmottagningen. De fick veta om mensens historia och det fanns även en frågelåda där de fick lägga ner frågor som sedan besvarades av en panel.

En fantastisk och uppskattad dag och vi tackar alla inblandade för engagemang och glädje.

Rönnbyskolan firar mensen med 400 snippkakor - P4 Västmanland | Sveriges Radio

Eleverna bakade 400 snippkakor till Rönnbyskolans mensfest | SVT Nyheter

  • Du är här:
  • Rönnbyskolan