Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Rönnbyskolan!

Rönnbyskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har gröna områden och skogen alldeles runt hörnet.

Sommarlov!

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Nu är det sommarlov! Vi önskar alla en trevlig sommar och välkomna tillbaka till hösten.

2024-06-14

Vi önskar gamla och nya elever välkomna till höstterminen 2024. Om du har några frågor om skolstarten är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2024-2025

Glad sommar!

Rönnbyskolan deltog i Teknikåtttan

Våren 2024 deltog elever i årskurs 8 A på Rönnbyskolan i tävlingen Teknikåttan.

Under våren 2024 deltog eleverna i årskurs 8 A på Rönnbyskolan i tävlingen Teknikåttan. Läs om hur Iman Hseen beskriver arbetet inför och medverkan i tävlingen.

2024-06-14

Vad är Teknikåttan?

Teknikåttan är en tävling i naturvetenskap, teknik och matematik för årskurs åtta.

Teknikåttans tävlingar vänder sig till skolor i hela landet och anordnas av tio svenska lärosäten. De vill visa att teknik, matematik och naturvetenskap finns i vår omgivning och kan vara roligt samtidigt som det är viktigt för en hållbar framtid. Man kan läsa mer om teknikåttan på https://www.teknikattan.se/

Hur det kom sig att klassen deltog i Teknikåttan?

Som lärare i matte, fysik och teknik är jag mån att lägga tid till att delta på nya utbildningar, att eleverna får skolbesök i Expectrum och deltar på tävlingar och aktiviteter som gäller naturvetenskapliga ämnen. Därför anmälde jag direkt mina klasser när jag fått info om teknikåttan.

Hur har ni förberett er för att delta i Teknikåttan?

Teknikåttan är kopplat till kursplan i naturvetenskapliga ämnen för åk 8. Vi har inte förberett oss på något särskilt sätt. Vi har fokuserat på vår vanliga undervisning i teknik, matte och no-ämnen.

Hur gick finalen?

Finalen gick jättebra. Allt var väl ordnat. Dagen började med invigning med Marcus Wandt samt tävlingsinstruktioner. Klassen var uppdelad i 6 numrerade grupper (1 - 6) bestående av 3–6 elever.

Det fanns fem olika frågemiljöer. De 6 grupperna höll ihop under hela dagen. Alla gruppers resultat räknades in i klassens resultat.

Uppgifterna var en blandning av praktiska och teoretiska uppgifter.

Grupp 4 av 8 A Rönnbyskolan vann första platsen på en uppgift, då fick den gruppen pris som hette ”Raketpriset”.

Klassen kom på femteplatsen av tio klasser med dubbelplacering.

Läs mer om tävlingen

Sveriges skarpaste åttondeklassare – Teknikåttan 2024 - IT-Pedagogen.se