Rönnbyskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har gröna områden och skogen alldeles runt hörnet. Skolan har ett eget fritidshem.
Höstterminen pågår mellan 14 augusti till och med 20 december 2024. Information från skolan hittar du i appen IST Home Skola. I appen gör du också frånvaroanmälan för ditt barn. Läs mer i nyheten.
2024-08-14
Som vårdnadshavare med barn i kommunal skola följer du ditt barns skolgång i appen IST Home Skola. Du använder också appen för att
Ladda ner appen och glöm inte att se över dina kontaktuppgifter i appen så att skolan har rätt telefonnummer och e-post till dig. Läs mer på vasteras.se om hur du gör för att komma igång, eller vill veta mer om IST Home Skola.
IST Home Skola - Västerås (vasteras.se)
Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.
Våren 2024 deltog elever i årskurs 8 A på Rönnbyskolan i tävlingen Teknikåttan.
Under våren 2024 deltog eleverna i årskurs 8 A på Rönnbyskolan i tävlingen Teknikåttan. Läs om hur Iman Hseen beskriver arbetet inför och medverkan i tävlingen.
2024-06-14
Vad är Teknikåttan?
Teknikåttan är en tävling i naturvetenskap, teknik och matematik för årskurs åtta.
Teknikåttans tävlingar vänder sig till skolor i hela landet och anordnas av tio svenska lärosäten. De vill visa att teknik, matematik och naturvetenskap finns i vår omgivning och kan vara roligt samtidigt som det är viktigt för en hållbar framtid. Man kan läsa mer om teknikåttan på https://www.teknikattan.se/
Hur det kom sig att klassen deltog i Teknikåttan?
Som lärare i matte, fysik och teknik är jag mån att lägga tid till att delta på nya utbildningar, att eleverna får skolbesök i Expectrum och deltar på tävlingar och aktiviteter som gäller naturvetenskapliga ämnen. Därför anmälde jag direkt mina klasser när jag fått info om teknikåttan.
Hur har ni förberett er för att delta i Teknikåttan?
Teknikåttan är kopplat till kursplan i naturvetenskapliga ämnen för åk 8. Vi har inte förberett oss på något särskilt sätt. Vi har fokuserat på vår vanliga undervisning i teknik, matte och no-ämnen.
Hur gick finalen?
Finalen gick jättebra. Allt var väl ordnat. Dagen började med invigning med Marcus Wandt samt tävlingsinstruktioner. Klassen var uppdelad i 6 numrerade grupper (1 - 6) bestående av 3–6 elever.
Det fanns fem olika frågemiljöer. De 6 grupperna höll ihop under hela dagen. Alla gruppers resultat räknades in i klassens resultat.
Uppgifterna var en blandning av praktiska och teoretiska uppgifter.
Grupp 4 av 8 A Rönnbyskolan vann första platsen på en uppgift, då fick den gruppen pris som hette ”Raketpriset”.
Klassen kom på femteplatsen av tio klasser med dubbelplacering.
Läs mer om tävlingen
Sveriges skarpaste åttondeklassare – Teknikåttan 2024 - IT-Pedagogen.se