Välkommen till Mälarparksskolan!

Mälarparksskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan som byggdes 2021 finns på Öster Mälarstrand i de östra delarna av Västerås. Skolan har ett eget fritidshem

Höstterminen 2022

Höstterminen pågår mellan 16 augusti till och med 22 december 2022

Om du har barn på vår skola hittar du information om höstterminens aktiviteter i vår lärplattform Vklass.

2022-08-16

Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Inför skolstarten 16 augusti!

Är ditt barn ny elev hos oss?

Läs mer om skolstarten på vår skola och hur du gör för att söka plats för ditt barn på vårt fritidshem.

2022-07-06

Alla nya elever som fått plats på vår skola skrivs över till oss vecka 31. Om ditt barn börjar fritids då, tar våra medarbetare på sommarfritids hand om ditt barn.

Inskolning

Vecka 32 börjar inskolningen för de elever som ska börja i förskoleklass och som ska gå på vårt fritidshem.

Inskolningen går till så här:

• Dag 1 lämnar du ditt barn två timmar hos oss
  • Dag 2 lämnar du ditt barn och hämtar klockan 12.00
  • Dag 3 går ditt barn enligt sitt ordinarie schema

Om du vill söka plats för ditt barn på vårt fritidshem gör du det i e-tjänsten för förskola och skola. Om ditt barn börjar i förskoleklass hos oss kan ditt barn börja på vårt fritidshem från och med 1 augusti.

Skolstarten 16 augusti

Skolan startar med upprop den 16 augusti. Följande tider gäller:

• Elever i förskoleklass till och med årskurs 3 börjar klockan 8.00 och slutar sin skoldag 13.00, förutom de barn som fortsätter sin skoldag på fritidshemmet.
  • Elever i årskurs 4-6 börjar klockan 8.30 och slutar sin skoldag efter lunch, cirka 12.40.

Från och med den 17 augusti läser alla elever efter sitt ordinarie schema och skoldag för alla elever börjar då klockan 8.00. Mer information om schemat får ditt barn av sin klasslärare.

Om du har frågor om skolstarten är du välkommen att kontakta rektor eller biträdande rektor som är på plats från 1 augusti. Deras kontaktuppgifter finns på sidan Kontakta oss.

E-tjänst för förskola och fritidshem - Västerås (vasteras.se)

Välkommen till Mälarparksskolan!

• Mälarparksskolan