Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Musik är viktigt i livet!

På Rösegårdsskolan har eleverna möjlighet att lära sig att spela ett blåsinstrument.

2022-03-08

Ja, musik har stor betydelse för många människor. Att sjunga och spela ger glädje både till dig och andra. På Rösegårdsskolan finns möjlighet att lära sig spela ett blåsinstrument.

Flera av våra elever som aldrig tidigare hållit i en kornett eller trumpet spelar nu tillsammans med andra i en orkester!

Christer Åberg, musiker och dirigent, är knuten till vår skola och hjälper barnen in i musikens fantastiska värld. För övrigt har musik många positiva effekter. Studier visar att musik kan hjälpa till att förbättra ungas matematiska, språkliga och spatiala förmåga!

Tema om havet på fritidshemmet!

Eleverna på Rösegårdsskolan har pysslat och skapat alster på temat havet.

2022-02-08

Vatten är livsviktigt för oss alla. Den senaste tiden har fritidshemmet arbetet med temat havet. Vi har pratat om jordens vatten, vad som lever där och så har vi kollat på film och tittat i faktaböcker. Så klart har vi pysslat om havet med! Här ser ni ett av flera hav. Just det här fint plaskiga har förskoleklassens fritids skapat tillsammans. Kan du simma?

Vårterminen 2022

Vårterminen pågår mellan 10 januari till och med 10 juni

2022-01-14

Information om vårterminens aktiviteter finns i vår lärplattform Vklass.

Om du är intresserad av att veta hur vi arbetar är du välkommen att ta kontakt med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

IT-system för skola, Vklass

Nominerade till pedagogiska priset

Nominerade kommunala grundskolor 2021

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. I år är 37 kommunala grundskolor eller enskilda medarbetare nominerade.

2021-10-26

Nominerade kommunala grundskolor eller medarbetare till pedagogiska priset som delas ut av grundskolenämnden:

• Cecilia Högdahl, Apalbyskolan
  • Linda Sunesson, Tillbergaskolan
  • Eva Fahlbeck, Tillbergaskolan
  • Michaela Eriksson och Ylva Sjöberg, Vallbyskolan

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området grundskola och skolledare finns flera av våra kommunala grundskolor, hela grundskolor och enskilda medarbetare. Vinnarna utses fredag 3 december klockan 11.00 i stadshuset.

LÄS-KAMPEN på Rösegårdsskolan!

Rösegårdsskolan deltar i Läs-kampen!

I oktober och november deltar alla klasser i Läs-kampen. Alla minutrar läggs samman och den klass som läst mest utnämns till läsmästare.

2021-10-22

All forskning visar att vuxna som läser för sina barn hjälper dem att skapa ett stort ordförråd och ger dem större allmänkunskaper. Dessutom är det mysigt att läsa tillsammans!

På vår skola läser vi i alla klasser och grupper, både i skolan och på fritids. Nu i oktober-november har vi dessutom tävlingen "Läs-kampen". Alla minutrar som vi läser här i skolan eller hemma skrivs upp och läggs ihop. Sedan kollar vi vilken klass som vunnit och blivit läsmästare. Det fina med denna tävling är att alla är vinnare! Heja, heja, en sida till!

FN-DAGEN

Rösegårdskolan firar FN-dagen den 24 oktober.

I år inföll FN-dagen på en söndag så passade vi på att fira FN och vår jords alla länder i veckan före!

2021-10-22

Alla klasser på skolan sjöng en egen sång och så filmade vi allt så att det blev Röses egen FN-film! I matsalen hänger egentillverkade flaggor från alla jordens hörn (hur nu en rund jord kan ha hörn...) och vackra fredsfåglar.

Våra tre skolregler passar toppen. FN börjar här med oss, varje dag:

• Vi är rädda om varandra
  • Vi är rädda om skolan
  • Vi vårdar vårt språk

Om du är intresserad av att söka plats på Rösegårdsskolan hittar mer information om våra arbetssätt under sidan Fakta om skolan. På sidan Sök plats kan du läsa om hur du gör för att söka plats.