Välkommen på informationsmöte- önska skola inför förskoleklass

Informationsmöte 13 januari klockan 18.00.

Mellan10 januari och 7 februari 2022 är det dags att önska skola inför läsåret 2022-2023. Välkommen till informationsmöte så berättar vi mer om vår skola.

2021-10-28

Torsdag 13 januari klockan 18.00 bjuder vi in till informationsmöte. Vi berättar mer om hur vi arbetar på skolan och svarar på frågor. För att undvika trängsel önskar vi att det kommer en vårdnadshavare per elev till informationsmötet.

Passa på att se hur våra lokaler ser ut och träffa oss som arbetar på skolan.

Nominerade till pedagogiska priset

Nominerade kommunala grundskolor 2021

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. I år är 37 kommunala grundskolor eller enskilda medarbetare nominerade.

2021-10-26

Nominerade kommunala grundskolor eller medarbetare till pedagogiska priset som delas ut av grundskolenämnden:

• Cecilia Högdahl, Apalbyskolan
  • Linda Sunesson, Tillbergaskolan
  • Eva Fahlbeck, Tillbergaskolan
  • Michaela Eriksson och Ylva Sjöberg, Vallbyskolan

Varje år delar Västerås stads pedagogiska nämnder ut pris till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Bland årets nomineringar inom området grundskola och skolledare finns flera av våra kommunala grundskolor, hela grundskolor och enskilda medarbetare. Vinnarna utses fredag 3 december klockan 11.00 i stadshuset.

LÄS-KAMPEN på Rösegårdsskolan!

Rösegårdsskolan deltar i Läs-kampen!

I oktober och november deltar alla klasser i Läs-kampen. Alla minutrar läggs samman och den klass som läst mest utnämns till läsmästare.

2021-10-22

All forskning visar att vuxna som läser för sina barn hjälper dem att skapa ett stort ordförråd och ger dem större allmänkunskaper. Dessutom är det mysigt att läsa tillsammans!

På vår skola läser vi i alla klasser och grupper, både i skolan och på fritids. Nu i oktober-november har vi dessutom tävlingen "Läs-kampen". Alla minutrar som vi läser här i skolan eller hemma skrivs upp och läggs ihop. Sedan kollar vi vilken klass som vunnit och blivit läsmästare. Det fina med denna tävling är att alla är vinnare! Heja, heja, en sida till!

FN-DAGEN

Rösegårdskolan firar FN-dagen den 24 oktober.

I år inföll FN-dagen på en söndag så passade vi på att fira FN och vår jords alla länder i veckan före!

2021-10-22

Alla klasser på skolan sjöng en egen sång och så filmade vi allt så att det blev Röses egen FN-film! I matsalen hänger egentillverkade flaggor från alla jordens hörn (hur nu en rund jord kan ha hörn...) och vackra fredsfåglar.

Våra tre skolregler passar toppen. FN börjar här med oss, varje dag:

• Vi är rädda om varandra
  • Vi är rädda om skolan
  • Vi vårdar vårt språk

Om du är intresserad av att söka plats på Rösegårdsskolan hittar mer information om våra arbetssätt under sidan Fakta om skolan. På sidan Sök plats kan du läsa om hur du gör för att söka plats.