Välkommen till Håkantorps förskola!

Förskolan är belägen på Skälby, några kilometer från Västerås centrum. Med närhet till skogen, stimulerande lärmiljöer och engagerade medarbetade så är vi ett tryggt och kvalitetssäkrat alternativ för dig och ditt barn.

Vår förskola

Förskolan består av åtta avdelningar, tre avdelningar för de yngre barnen: Boet, Grytet och Kojan samt fem avdelningar för de äldre: Idet, Holken, Lyan, Redet och Nästet. På avdelningarna går det mellan 15-22 barn per grupp, som under dagarna delas in i mindre grupper för att skapa mindre meningsfulla sammanhang att lära i. På avdelningarna arbetar det minst tre pedagoger med uppdrag att kvalitetssäkra vardagen för era barn. Att vi är en stor förskola ger möjligheter till bred kompetens hos personalen vilken barnen får ta del av i mindre sammanhang och möten med andra grupper.

I huset finner vi också förskoleklass till årskurs 6, grundsärskola 1-6 samt fritidshem. Detta ger möjligheter till en trygg och sammanhållen skoltid under samma tak för dig och ditt barn. Maten på förskolan kommer från skolrestaurangens kök där vi varje dag förses med näringsrik mat som tillagas från grunden och med variation.

Vi arbetar för en förskola som står för trygghet, delaktighet och kvalitet.