Välkommen till Önstaskolan!

Önstaskolan är en skola för elever i årskurs 7 till 9 och ligger vid Önsta centrum i norra delen av Västerås. Här finns ungefär 530 elever och 50 personal. Vi har små klasser, runt 22 elever i varje klass och vi arbetar hela tiden för att alla ska trivas och känna sig trygga.

På Önstaskolan råder det en god stämning mellan elever och lärare och eleverna blir sedda av många vuxna under skoldagen. Det gemensamma Caféet som finns mitt i skolan är en självklar mötesplats.

Söka till årskurs 7

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka skola till årskurs 7.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka skola till årskurs 7.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet