Skolstart 18/8

Hösttermnen börjar igen tisdagen 18 augusti. Du som är elev har fått ett brev hem med information om den första veckan.

Åk 8 och 9 börjar kl 08.30 och åk 7 börjar med lunch mellan 12.00 och 12.40, beroende på vilken klass man tillhör. Anslag kommer att finnas vid huvudentén som talar om vilken sal de olika klasserna ska samlas i.

Information kan också komma att läggas ut på vklass.

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkommen till Önstaskolan!

Önstaskolan är en skola för elever i årskurs 7 till 9 och ligger vid Önsta centrum i norra delen av Västerås. Här finns ungefär 530 elever och 50 personal. Vi har små klasser, runt 22 elever i varje klass och vi arbetar hela tiden för att alla ska trivas och känna sig trygga.

På Önstaskolan är det en god stämning mellan elever och lärare och eleverna blir sedda av många vuxna under skoldagen. Det gemensamma Caféet som finns mitt i skolan är en självklar mötesplats.

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla elever som behöver söka plats inför nästa höst får information hemskickad. Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2021. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 4 november 2020 och 7 februari 2021.

I folder från Västerås stad Skolverksamheter beskriver vi vad du får om du väljer en kommunal skola. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

• Önstaskolan