Välkommen till Önstaskolan!

Önstaskolan är en grundskola med verksamhet från årskurs 7 till 9 som ligger vid Önsta centrum i norra delen av Västerås. Här arbetar ungefär 450 elever och 60 personal.

Klasserna har som mest 22 elever eftersom vi tror att det ökar trygghet, trivsel och studiero. Trygghetsenkäterna som görs varje termin visar att eleverna trivs och eleverna blir sedda av många vuxna under skoldagen.

Det gemensamma Caféet som finns mitt i skolan är en självklar mötesplats under rasterna.

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla vårdnadshavare med barn som behöver önska skola inför årskurs 7 nästa höst har fått information hemskickad. Välkommen med en ansökan om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor! Webbansökan i e-tjänsten för grundskola är öppen mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-25

I folder från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du ansöker om plats på våra skolor i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Tid och datum för öppet hus- årskurs 7

• Önstaskolan