Länk till mer information om IST Home

Nyhetsarkiv

Skolstart ht-24

Först ett härligt sommarlov

Upprop måndag 19 augusti

2024-06-17

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår!

Upprop sker enligt nedan:

Åk1 - Välkomna till ert första år på Widénska! Ingång från Vasagatan 56. Personal möter upp visar vart ni ska.

Kl 9.30 Samhällsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet
Kl 11.00 Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet

Åk2 & Åk3 - kl 13.00

 

Till alla som ska välja till gymnasiet

Information från de kommunala gymnasieskolorna i Västerås

Till dig som ska välja till gymnasiet eller precis har börjat fundera inför valet till nästa år - se vår film där gymnasiechefen berättar om gymnasievalet och vikten av att välja en skola och ett program som passar just dig. Klicka dig ner under "Visa mer" för att se filmen!

2024-04-19

Under tre dagar har de kommunala gymnasieskolorna träffat många elever från årskurs 8 för att berätta om gymnasiet, valet och öppet hus. Alla kommunala gymnasieskolor samarbetar på olika sätt och detta var en träff där vi informerade ihop på scenen som finns hos Carlforsska gymnasiet. Stefan Remne är chef för samtliga kommunala gymnasieskolor och i filmen får du tips från honom.

Vi vill också passa på att välkomna både elever och vårdnadshavare från årskurs 8 och 9 till våra öppna hus vi har i april.Ni hittar alla våra öppna hus tider till samtliga kommunala skolor under knappen Öppet hus här på webben.

Varma hälsningar
Carlforsska, Edströmska, Hahrska, Tranellska, Rudbeckianska och Widénska.

 

Avslutning/student på Widénska 2024

Information om skolavslutningar

Här hittar du information om studenten och det kommer även komma information om skolavslutning för årskurs 1 och 2. Nyheten fylls på när mer är klart. Mentor kan även ge mer information.

2024-04-17

STUDENT 7 juni

09.00 Samling Klassrum (endast elever)
10.00 Samling Testcenter (endast elever)

Utspringstider

11.10 SA21a
11.17 EK21b
11.25 BF21
11.32 EK21a
11.40 SA21b
11.47 NA21

Traktorkortege

Kortegen är mellan 12.00-14.00.

Mer information kan fås av respektive mentor

Skolavslutningar åk 1- 2 5 juni

Samling i klassrum:
Åk 1 kl 09.00
Åk 2 kl 10.00

Välkommen på öppet hus!

Vi bjuder in till öppet hus

Välkommen på öppet hus Onsdagen den 17 april, 17.30-19.30

2024-03-22

Välkommen på öppet hus Onsdagen den 17 april, 17.30-19.30

Statsministern besökte Widénska

Frågestund med alla i årskurs 3

Under onsdagen besökte statsminister Ulf Kristersson (M) Västerås och Widénska. Statsministern fick träffa skolans rektor och elevrådsordförande. Han passade även på att mingla med eleverna i gymmet för att prata idrott och signera en tröja. Dessutom höll han en engagerande frågestund med alla elever i årskurs 3 i Testcentret.

2024-02-15

Först på agendan under onsdagens statsministerbesök i Västerås stod ett besök på Widénska gymnasiet.

Det var ett mycket lyckat besök, fantastiskt att statsministern ville besöka vår verksamhet. Han har en bakgrund inom idrotten och hade själv gärna velat gå på en skola som Widénska där man kombinera idrott och studier på bästa sätt, säger Annika Östling Sandgren, rektor Widénska gymnasiet.

Vid sitt besök fick Kristersson möjlighet att interagera med eleverna i årskurs 3, som fick ställa frågor till statsministern. Han besökte även Widénskas gym och pratade idrott med elever där, samt träffade elevrådsordföranden. Statsministern berättade att även han hade varit elevrådsordförande tidigare.

Det kändes roligt, ärofyllt och samtidigt overkligt att få träffa statministern. När jag pratade med honom verkade han mycket intresserad av hur skolan arbetade med att kombinera idrott och studier. Vi pratade mest om idrott, studier och vad jag tyckte om Widénskas upplägg. Han var engagerad och jag fick känslan att han var genuint intresserad. Dagen blev helt annat än en vanlig skoldag och det var kul att han besökte oss och tog sig tid att svara på våra frågor, berättar Jesper Vikman, elevrådsordförande.

Frågestund i Testcentret med 150 elever

Under onsdags morgon fick eleverna veta att statsministern skulle komma och de kunde ställa frågor till honom. Tillsammans med samhällsläraren Fredrik Svanberg arbetade klassen då fram frågor utifrån ämnen som eleverna själva tyckte var viktiga. Under frågestunden kom även flera spontana frågor från eleverna.

Jag är särskilt stolt över våra elever, blivande studenter, som visade på stort engagemang och ställde många kloka frågor om framtida utmaningar, klimat, energiförsörjning kopplat till detta, kärnkraft, otrygghet/kriminalitet, jämställdhet, likvärdig skola, energiförsörjning, konflikter i värden och Sveriges roll i Nato till exempel. Statsministern visade stort intresse för eleverna och verksamheten och flera elever fick möjlighet till spontan dialog vilket var mycket uppskattat, säger Annika Östling Sandgren, rektor Widénska gymnasiet.

Som gåva fick statsministern en matchtröja från Widénska med sina initialer på som han lovade att ha på sig på nästa träning.

Efter besöket på Widénska gymnasiet begav sig statsministern till Bäckby, där Polismyndigheten berättade om arbetet som bedrivs för att stoppa nyrekryteringen till kriminella gäng.


Bild från öppet hus

Välkommen på Öppet hus

Onsdag 31 januari

Varmt välkommen till oss på Widénska. Vårt nästa öppet hur är onsdag 31 januari mellan kl. 17.30-19.30.

2024-01-22

Kom och se våra lokaler, prata med våra elever och lärare och få mer information om skolan, våra utbildningar och vilka idrotter vi har.

Läs mer om våra program

Läs mer om våra idrotter

 

Hoppas att vi ses! :)

Skolstart ht-23

Först ett härligt sommarlov.

Upprop måndag 21 augusti, klicka vidare för tider

2023-06-21

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår!

Upprop sker enligt nedan:

Åk1 - Välkomna till ert första år på Widénska! Ingång från Vasagatan 56

Kl 9.30 Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet
Kl 11.00 Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet

Åk2 - kl 12.30

Åk3 - kl 14.00

Bild från öppet hus

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

 

2023-05-02

Välkommen till oss på öppet hus onsdagen den 22:a november 17.30-19.30.