15 juni öppnar gymnasieskolornas lokaler igen

Välkomna tillbaka till hösten!

Den 29 maj gav regeringen beskedet att skolorna får öppna upp sina lokaler igen från och med mitten av juni. Det är ett efterlängtat besked från oss i skolan.

VISA MER

Det innebär att vi återgår till ordinarie undervisning i höst och vi önskar elever varmt välkomna tillbaka till skolan. Det gäller både våra befintliga elever och ni som ska börja hos oss.

Du som ska gå sommarskola kommer att få mer information om vad som gäller för det under vecka 23.

Nu när vi återgår till normal verksamhet i höst råder fortfarande sunt förnuft, stor försiktighet och eget ansvar att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.

Anledning till beslutet, enligt Folkhälsomyndigheten, är bland annat att undersökningar visar att barn och unga upp till 19 år i mindre utsträckning drabbas av coronaviruset. Det visar också att personal som har jobbat i grundskola och förskola inte har haft ökad sjuklighet. Därför bedöms smittspridningen som väldigt liten i skolan. Regeringen betonade att läget fortfarande är allvarligt och om läget förvärras kan det återgå till distansundervisning.

Alla ni elever har kämpat på oerhört bra under våren. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och har klarat omställningen till distansundervisningen på ett fantastiskt sätt.

Alla lärare, rektorer och verksamhetschef på Västerås stads gymnasieskolor.

Information till vårdnadshavare kring årets student på Widénska gymnasiet

5:e juni 2020

Se bifogad fil för information till vårdnadshavare kring årets student på Widénska gymnasiet.

VISA MER