Bild på Widénskas byggnad med svenska och regnbågsflagga som vajar utanför

Ska du söka till gymnasiet?

Informationstillfällen på Widénska

På våra informationstillfällen får du veta mer om skolan och programmet. Vi har datumen klara men jobbar för fullt med anmälningsformulären. I år måste du boka din plats och du får endast ta med dig en anhörig. Datumen hittar du här i nyheten.

Informationstillfället är för dig som ska söka till gymnasiet och är intresserad av Widénska och något av våra program.

På Widénska är informationstillfällena planerade till:

• Onsdagen den 11 november, kl.17.30-18.30 samt 19.00-20.00 - endast fotboll
  • Torsdagen den 12 november, kl.17.30-18.30 bandy, dans och innebandy. Kl.19.00-20.00 Friidrott, truppgymnastik och ishockey.
  • Onsdagen den 18 november, kl.17.30-18.30 handboll och basket.

Bokningsbara platser kommer att komma inom kort. För att så många som möjligt ska få chansen att besöka oss får du ta med dig max en person i ditt sällskap. För att vi ska se så att vi håller rätt antal kommer vi att pricka av dig när ni kommer.

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västmanland och vi har noga planerade informationstillfällen.

Anmälan till informationstillfällen beräknas komma ut v. 44.

Möt oss på digitalt

19 november, klockan 8.30-18.00

Möt oss på den digitala gymnasiemässan. Där kan du chatta med oss, se på filmer, läsa om skolan och ladda hem material om skolan. Ett digitalt möte för att du ska få mer kunskaper om skolorna.

Vad är digitala gymnasiemässan för något?

På den digitala gymnasiemässan går du in i en 3D-miljö som är så lik en fysisk mässa som möjligt. Västerås skolor är med på den rikstäckande mässan i Sverige som anordnas av www.gymnasium.se. Vi har dock blivit lovade en speciell mässhall för Västerås och Västmanland. Du kommer också att bli matchad till skolor i Västerås när du fyller i dina frågor om var i Sverige du vill läsa och att du då önskar Västmanland eller Västerås.

På mässan har varje skola en egen monter där du har möjlighet att:

• Läsa på om skolan
  • Chatta
  • Videosamtala
  • Se filmer och bilder
  • Se webinarium
  • Ladda hem broschyrer och programblad

Det går också att be om att vi ringer upp dig med videosamtal om du hellre föredrar att ställa frågan direkt till oss.

Mässan är öppen för elever i årskurs 9 och deras vårdnadshavare. Vi ser helst att vårdnadshavare kan logga in sig från 15.00 och framåt eftersom många skolelever deltar i mässan under dagen och våra chattrepresentanter är begränsande i antal. Eleverna är självklart välkomna att besöka oss fler gånger under dagen. Mässan kommer att finnas kvar även under fredagen 20 november och lördagen 21 november. Det går dock inte att chatta med oss då men ni kan se filmer och läsa om oss dessa dagar.

Registrera dig och svara på frågor

Du kommer att behöva registrera dig med en mejladress och skapa ett lösenord innan du går in. När du kommer in får du svara på några frågor. Beroende på hur du svarar blir du matchad med olika skolor som passar dig. Du kommer dock att kunna gå och besöka alla skolor på mässan.

Vid tekniska frågor under dagen

Om du funderar över tekniska delar under mässan kan du chatta med dem i receptionen på mässan, chatta på gymnasium.se eller mejla till event@educations.com.

Varmt välkommen!

Bild på skolan

Välkommen till ett nytt läsår!

Vi som jobbar på Widénska gymnasiet ser fram emot att träffa dig för ett nytt år av idrott och studier på vägen mot en gymnasieexamen.

Första veckan genomför vi introduktion och diverse aktiviteter framförallt för våra nya ettor men även för våra gamla elever. Samtliga elever börjar terminen tisdagen den 18:e augusti.

Uppropstider

Ettor
Naturvetenskapsprogrammet klockan 9.00
Samhällsvetenskapsprogrammet klockan 10.00
Barn- och fritidsprogrammet klockan 11.00
Ekonomiprogrammet klockan 11.00

Tvåor
Naturvetenskapsprogrammet klockan 12.00
Barn- och fritidsprogrammet klockan 12.00
Ekonomiprogrammet klockan 12.00
Samhällsvetenskapsprogrammet klockan 12.30

Treor
Samhällsvetenskapsprogrammet klockan 13.00
Barn- och fritidsprogrammet klockan 13.00
Naturvetenskapsprogrammet klockan 13.30
Ekonomiprogrammet klockan 13.30

Information till vårdnadshavare kring årets student på Widénska gymnasiet

5:e juni 2020

Se bifogad fil för information till vårdnadshavare kring årets student på Widénska gymnasiet.