Länk till Vklass

Våra idrotter

NIU och LIU på Widénska gymnasiet

På Widénska har vi både NIU (nationell idrottsutbildning) i sju idrotter. Utövare i dessa idrotter kan också träna LIU (lokal idrottsutbildning). LIU finns också för utövare i basket. Här nedan presenterar vi NIU-idrotterna.

Vill du söka en plats i någon av våra NIU-idrotter (innebandy, fotboll, bandy, handboll, ishockey, truppgymnastik eller friidrott) gör du det via respektive idrotts egna antagningsprocess samt via kommunens gymnasieval.

Vi erbjuder LIU, Lokal idrottsutbildning, i ovan nämnda idrotter samt basket. Tyvärr erbjuder vi inte LIU i andra idrotter, detta utifrån träningsmiljö, kompetens på skolan samt nya riktlinjer från Skolverket.

Bandybild

Bandy på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska bandyförbundet

Bandygymnasiet i Västerås är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I bandyn har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Idag går ca 35 stycken bandyspelare på Widénska gymnasiet, och självklart deltar både pojkar och flickor på lika villkor.

 

Fotbollsbild

Fotboll på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska fotbollsförbundet

Fotbollsprofilen hos oss är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I fotbollen har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Friidrottsbild

Friidrott på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska friidrottsförbundet

Friidrotten hos oss är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I friidrotten har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Handbollsbild

Handboll på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska handbollsförbundet

Handbollsgymnasiet i Västerås är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I bandyn har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Innebandybild

Innebandy på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska innebandyförbundet

Innebandyprofilen hos oss är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I innebandyn har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Hockeybild

Ishockey på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska ishockeyförbundet

Hockeygymnasiet i Västerås är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I hockeyn har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Truppgymnastikbild

Truppgymnastik på Widénska

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska gymnastikförbundet

Truppgymnastikprofilen hos oss är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I truppgymnastiken har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

  • Du är här:
  • Widénska /
  • Studera här /
  • Våra idrotter