Länk till mer information om IST Home

Så här tycker eleverna

Med i eleven i centrum

När du ska välja till gymnasiet är det viktigt att du väljer en utbildning som passar dig bäst. Välj en utbildning som du är intresserad av och som ger dig en bra framtid. På alla Västerås stads kommunala gymnasieskolor hittar du utbildningar av högsta kvalitet. Vi har engagerande lärare som sätter dig som elev i fokus. Vi har också ett nära samarbete med näringsliv, högskola, samhälle och föreningar.

Här får du veta vad våra elever tycker om just vår skola.

Julia Fritz

"Här kan jag kombinera min idrott med mina studier"

Julia Fritz Tikkanen, 18 år - Klass SA17a

-På Widénska kan jag kombinera min fotbollskarriär med mina studier på ett bra sätt.

Julia fortsätter:

- Blockläsningen gör att jag hinner med väldigt mycket under lektionerna och kan lägga mer tid på träning utanför skoltid. Alla på Widénska delar idrottsintresset. Det gör att det är väldigt bra stämning på skolan. I framtiden vill jag bli politiker och fortsätta med idrott på fritiden, berättar hon.

Vill du göra som Julia och plugga samhäll?

Spana in sidan om samhällsprogrammet och läs mer om vad det innebär

Program på Widénska

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett av programmen Widénska har tillsammans med Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.

En glad elev

"Widénska var ett självklart val för mig"

Adam Andersson, 18 år - klass EK17

- Jag har vetat länge att jag vill gå på Widénska. Dels spelar jag innebandy och ville fortsätta satsa på det och dels visste jag att det var en bra skola.

- Jag valde Ekonomiprogrammet för att det ger mig en bra grund för framtiden. Jag vill antingen läsa vidare till jurist, ekonom eller mäklare. Jag är jättenöjd med att det går att kombinera idrott och studier. Tack vare att du dels även tränar på skoltid och dels har ett bra upplägg för studierna så går det att satsa både på skolan och träning. Alla på skolan förstår din satsning på idrott, säger Adam.

Vill du göra som Adam och plugga ekonomi?

Spana in sidan om ekonomiprogrammet och läs mer om vad det innebär

Program på Widénska

Ekonomiprogrammet är ett av programmen Widénska har tillsammans med Barn- och fritidsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.

  • Du är här:
  • Widénska /
  • Studera här /
  • Så här tycker eleverna