Välkommen till Nybyggeskolan!

I en trygg miljö driver företagsamma och nyfikna elever sitt lärande. Nybyggeskolan genomsyras av flexibel undervisning med tydliga ramar och mål. Digitala verktyg är en naturlig del av vardagen och tillsammans möter elever och lärare dagens krav på kunskap och bygger därigenom för framtiden.

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla elever som behöver söka plats inför nästa höst får information hemskickad. Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2021. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 4 november 2020 och 7 februari 2021.

I folder från Västerås stad Skolverksamheter beskriver vi vad du får om du väljer en kommunal skola. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Hajk

Friluftsliv med idrotten

Varje vår åker årskurs 8 ut på vandring och övernattning med friluftslivet som tema.

Under slutet av maj och början av juni åker elever i årskurs 8 ut på Hajk med idrotten. Det börjar med en vandring där man gör pauser för att laga mat och bygga vindskydd. När de kommer fram övernattar eleverna i tält. Aktiviteten genomförs som en del i ämnet idrott och hälsa för att uppnå kunskapskravet friluftsliv.

Om du är intresserad av att veta mer om hur vi jobbar med närheten till naturen så är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter under sidan Kontakt.

• Nybyggeskolan