Välkommen till Ormkärrskolan!

Ormkärrskolan har i dag omkring 370 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi har grundskola och grundsärskola där elever läser mot ämnesområden och till hösten även mot ämnen. Tillsammans är vi 70 medarbetare.

Ormkärrskolan är en skola för alla där grund-och grundsärskolans elever möts kontinuerligt både inomhus och utomhus i olika lärmiljöer. Pedagoger från fritidshem och skola möts och samarbetar varje dag. Alla medarbetare och elever jobbar aktivt med värdegrunden och vi utforskar ord som samarbete, kamratskap och empati.

Enkäter visar att trygghet och trivsel bland elever och vuxna på skolan är hög och vårdnadshavare är nöjda med återkoppling och information om elevernas kunskapsutveckling.

Söka till förskoleklass

Under oktober skickar vi information till dig om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

Du ansöker om plats i grundskolans e-tjänst mellan den 10 januari och 7 februari 2022. På vasteras.se under Barn och utbildning kan du läsa mer om hur vår e-tjänst fungerar. I oktober skickar vi information till ditt barns folkbokföringsadress med mer information om hur du gör för att söka plats i förskoleklass.

2021-09-27

Om det är många som söker och alla inte kan få plats fördelas platserna enligt principen relativ närhet. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att mejla eller ringa Kontaktcenter.

E-postadress
kontaktcenter@vasteras.se

021-39 00 00, vardagar klockan 8.00-16.30

Information om att söka skola och principen relativ närhet