Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Ormkärrskolan!

Ormkärrskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. På skolan finns även anpassad grundskola. Elever möts kontinuerligt både inomhus och utomhus i olika lärmiljöer. Pedagoger från fritidshem och skola möts och samarbetar varje dag. Alla medarbetare och elever jobbar aktivt med värdegrunden och utforskar ord som samarbete, kamratskap och empati. Skolan har ett eget fritidshem.

Sommarlov!

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Nu är det sommarlov! Vi önskar alla en trevlig sommar och välkomna tillbaka till hösten.

2024-06-14

Vi önskar gamla och nya elever välkomna till höstterminen 2024. Om du har några frågor om skolstarten är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2024-2025


Glad sommar!

Utökade lokaler för vår anpassade grundskola!

I augusti får vi tillgång till ytterligare lokaler som vi kommer att använda för vår anpassade grundskola.

Behovet av fler platser till den anpassade grundskolan ökar i hela Västerås. Med anledning av det får vi tillgång till fler lokaler som vi kommer att använda till vår anpassade grundskola på Ormkärrskolan.

2024-07-04

Vi kommer att få tillgång till tre villor som Luktärtens förskola tidigare har använt. Det betyder att vi kan utöka vår verksamhet för anpassad grundskola.

Egna lokaler men ändå en del av Ormkärrskolan

Två av villorna öppnar för undervisning av elever i årskurs F-3 redan i augusti 2024. De renoveras under sommaren och vi ser fram emot att börja använda våra ny lokaler i augusti! Eleverna kommer självklart vara en del av verksamehten på vår skola och kommer också att använda Ormkärrskolans, skolgård, matsal och idrottshall.

Lokalerna i den tredje villan kommer vi troligen att kunna börja använda i början av 2025.

Anpassade lokaler

Lokalerna i villorna som vi tar över från förskolan är anpassad för våra elevers behov. Det handlar om möjlighet att kunna undervisa eleverna i ett mindre sammanhang där eleverna har tillgång till fler små arbetsrum med en anpassad och flexibel lärmiljö utifrån elevernas enskilda behov.

Läs mer om vår anpassade grundskola

$item.alt

Ormkärrskolan får besök!

Se filmen om när Ormkärrskolan får besök från direktören för barn- och utbildningsförvaltningen

Åsa Lundkvist, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen, besöker Ormskärrskolan som är en grundsärskola och grundskola med cirka 350 elever.

2023-06-19

På Ormkärrskolan används bildstöd och digitala hjälpmedel för att kommunicera och lära ut. Åsa Lundkvist får möjlighet testa på olika moment med bilder och surflatta som hjälp.

Rektor Malin Larsson och biträdande rektor Anna Morell berättar om Ormkärrskolans pedagogiska idé där fokus ligger på att eleverna ska lära för livet.

  • Du är här:
  • Ormkärrskolan