Länk till Vklass

Välkommen till Ormkärrskolan!

Ormkärrskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. På skolan finns även grundsärskola. Elever möts kontinuerligt både inomhus och utomhus i olika lärmiljöer. Pedagoger från fritidshem och skola möts och samarbetar varje dag. Alla medarbetare och elever jobbar aktivt med värdegrunden och utforskar ord som samarbete, kamratskap och empati. Skolan har ett eget fritidshem.

IST Home Skola

Nytt IT-system för fritidshemmet från den 27 mars 2023

Som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder du appen IST Home Skola för att hantera ditt barns vistelseschema, anmäla frånvaro och ha dialog med fritidshemmet.

2023-03-23

De kommunala förskolorna och fritidshemmen byter till nytt IT-system den 27 mars. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola. Grundskolan fortsätter att använda Vklass under våren. Det betyder att du som har barn i fritidshemmet kommer att använda både Vklass och IST Home Skola under en övergångsperiod. Mer information om när grundskolan byter system kommer.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder appen IST Home Skola för att:

  • lägga in ditt barns vistelsetid (schema för när ditt barn är på fritidshemmet)
  • anmäla frånvaro till fritidshemmet
  • lämna information om vem som lämnar och hämtar barnet/eleven
  • ha dialog med fritidshemmet

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola. Allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon och lägga in dina kontaktuppgifter och ditt barns vistelseschema.

Så kommer du igång med IST Home Skola

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)


Ska ditt barn börja i vår förskoleklass i höst?- Välkommen på besök i maj!

Vi bjuder in till olika tillfällen i maj för att visa förskoleklassens klassrum och ge dig och ditt barn möjlighet att träffa våra lärare och pedagoger.

Ska ditt barn börja i vår förskoleklass i höst? I så fall vill vi hälsa dig och ditt barn varmt välkommen till oss! Vi bjuder in till olika tillfällen i maj så du och ditt barn får se våra lokaler, möta pedagogerna och få möjlighet att ställa frågor inför skolstarten i höst.

2023-04-28

Den 8 maj klockan 15.00 -16.00 erbjuder vi dig som vårdnadshavare möjlighet att besöka våra klassrum och möta blivande lärare och pedagoger tillsammans med ditt barn.

Den 11 maj och 25 maj klockan 10.00-11.00 bjuder vi in alla barn för att besöka sin blivande skola. Då får barnen möta lärare och övriga barn som ska börja i förskoleklass. Vissa förskolor som lämnar många barn till oss följer med barnen hit och deltar. Stäm av med just din förskola vad som gäller för ditt barn. .

Den 29 maj klockan 17.00-18.00 arrangerar vi föräldramöte i matsalen- kortare introduktion och tillfälle att ställa frågor.

Kontakt och mer information

Om du har några frågor inför skolstarten i höst eller om våra möten i maj är du välkommen att höra av dig. Du hittar kontaktuppgifter till oss på sidan Kontakta oss.

  • Du är här:
  • Ormkärrskolan