Länk till mer information om IST Home

Välkommen till Ormkärrskolan!

Ormkärrskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. På skolan finns även anpassad grundskola. Elever möts kontinuerligt både inomhus och utomhus i olika lärmiljöer. Pedagoger från fritidshem och skola möts och samarbetar varje dag. Alla medarbetare och elever jobbar aktivt med värdegrunden och utforskar ord som samarbete, kamratskap och empati. Skolan har ett eget fritidshem.

Höstterminen 2023

Ny app för information och frånvaroanmälan

Höstterminen pågår mellan 16 augusti till och med 21 december 2023. Information från skolan hittar du i appen IST Home Skola. I appen gör du också frånvaroanmälan för ditt barn. Läs mer i nyheten.

2023-08-17

Så kommer du igång med IST Home Skola

Som vårdnadshavare med barn i kommunal skola använder du, från och med höstterminen 2023, appen IST Home Skola för att anmäla frånvaro, se schema, följa skolgången och ha dialog med skolan. Appen ersätter det tidigare systemet Vklass.


Ladda ner appen och glöm inte att se över dina kontaktuppgifter i appen så att skolan har rätt telefonnummer och e-post till dig. Läs mer på vasteras.se om hur du gör för att komma igång, eller vill veta mer om IST Home Skola.

IST Home - Västerås (vasteras.se)

Är du nyfiken på hur vi arbetar på skolan?

Om du är intresserad av vår skola och vill veta mer om vårt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.


$item.alt

Ormkärrskolan får besök!

Se filmen om när Ormkärrskolan får besök från direktören för barn- och utbildningsförvaltningen

Åsa Lundkvist, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen, besöker Ormskärrskolan som är en grundsärskola och grundskola med cirka 350 elever.

2023-06-19

På Ormkärrskolan används bildstöd och digitala hjälpmedel för att kommunicera och lära ut. Åsa Lundkvist får möjlighet testa på olika moment med bilder och surflatta som hjälp.

Rektor Malin Larsson och biträdande rektor Anna Morell berättar om Ormkärrskolans pedagogiska idé där fokus ligger på att eleverna ska lära för livet.

  • Du är här:
  • Ormkärrskolan