Länk till Vklass

Välkommen till Persboskolan!

Persboskolan är en grundskola i Skultuna för årskurserna 4-9.

Våra ledord är kunskap, närhet och gemenskap. Våra mötesplatser är anpassningsbara utifrån olika förutsättningar och behov. Hos oss samproducerar även det digitala med det analoga så att alla kan utvecklas.

Den egna förmågan och viljan att lyckas skapar stolthet och framtidstro. Här får alla möjlighet att nå sin fulla potential!

 

Den nya Persboskolan blir en del av en invånararena

Just nu gör vi den största satsningen i Skultuna på många år, den nya invånararenan som ska heta Drömfabriken.

Drömfabriken kommer bland annat att bestå av en ny Persboskola, nytt bibliotek och ny fritidsgård. Invånararenan blir en mötesplats för invånare efter skoltid.

Befintliga lokaler kommer att rivas för att göra plats för den nya byggnaden. När de nya lokalerna står färdiga är de moderna och anpassade till en digitaliserad värld. Vi planerar för att bygget ska vara klart 2026.


Illustration på Drömfabrikens fasad


IST Home Skola

Nytt IT-system för fritidshemmet från den 27 mars 2023

Som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder du appen IST Home Skola för att hantera ditt barns vistelseschema, anmäla frånvaro och ha dialog med fritidshemmet.

2023-03-24

De kommunala förskolorna och fritidshemmen byter till nytt IT-system den 27 mars. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola. Grundskolan fortsätter att använda Vklass under våren. Det betyder att du som har barn i fritidshemmet kommer att använda både Vklass och IST Home Skola under en övergångsperiod. Mer information om när grundskolan byter system kommer.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i fritidshemmet använder appen IST Home Skola för att:

  • lägga in ditt barns vistelsetid (schema för när ditt barn är på fritidshemmet)
  • anmäla frånvaro till fritidshemmet
  • lämna information om vem som lämnar och hämtar barnet/eleven
  • ha dialog med fritidshemmet

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola. Allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon och lägga in dina kontaktuppgifter och ditt barns vistelseschema.

Så kommer du igång med IST Home Skola

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)


  • Du är här:
  • Persboskolan