Välkommen till Piltorpsskolan!

Piltorpsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 och eget fritidshem. Skolan erbjuder en blandning av traditioner och nytänk. Fokus är att eleverna ska trivas och varje dag bli sedda och uppskattade och samtidigt få de kunskaper och förmågor som de behöver för att lyckas i framtiden. Piltorpsskolan är skolan med blick mot omvärld och framtid!

Bild på förstoringsglas

Dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola inför nästa höst!

Alla vårdnadshavare med barn som ska börja i förskoleklass nästa höst har fått information hemskickad. Välkommen med din ansökan om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor! Webbansökan i e-tjänsten för grundskola är öppen mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-25

I foldern från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du ansöker om plats på våra skolor i e-tjänsten för grundskola.

Mer information om e-tjänsten och principen relativ närhet finns på vasteras.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats

Tid och datum för informationsmöte- förskoleklass

Fritextsvar från elevernas trivselenkät

Trivselenkät

Vad är bra med Piltorpsskolan?

Eleverna har precis svarat på terminens interna trivselenkät. Våra elever har hög trivsel och mår bra. På frågan: Vad är bra med Piltorpsskolan får vi följande svar i fritext:

2022-12-11

Fritids, bra lärare, rasterna, kompisar, idrotten, maten, matten, att det finns humor, simningen, få gå till Kulan på rasterna, datorn, min mentor, skolgården, många fotbollsplaner, få ta pauser ibland, finns mycket att göra, små rum att jobba i, rastvakter, lärde mig bra svenska och bra rektor.

Helt klart är det mycket på skolan som våra elever uppskattar. Hela personalkåren tar tacksamt emot denna feedback från eleverna och så fortsätter vi jobba för att bli ännu bättre.

• Piltorpsskolan