Välkommen till Piltorpsskolan!

Piltorpsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 och eget fritidshem. Skolan erbjuder en blandning av traditioner och nytänk. Fokus är att eleverna ska trivas och varje dag bli sedd och uppskattad och samtidigt få de kunskaper och förmågor som de behöver för att lyckas i framtiden. Piltorpsskolan är en skolan med blick mot omvärld och framtid!

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2022-05-05

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2022. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickades ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

$item.alt

Nyfikna blivande piltorpare

Förskoleklass svarar på frågor

Vi fick många frågor från blivande förskoleklassare om hur det är att gå i förskoleklass på Piltorpsskolan. Vi har försökt att svara på alla frågor i filmen genom att visa exempel från en skoldag. Varmt välkomna till oss i höst!

2022-03-24

Ska du börja i förskoleklass den 16 augusti i höst? Kika gärna på filmen för att förbereda dig. Lärarna ger dig i filmen uppdrag inför skolstart och dessutom har de busat lite för att se om du är uppmärksam...

Vill du börja på fritids hos oss så kan du göra det från den 1 augusti. Varmt välkommen!

$item.alt

Plantering av fruktträd

Från idé till plantering

Piltorpsskolans elever önskade fruktträd på området. De fick gehör och nu står träden stadigt i jorden med hjälp av några elever ur årets elevråd.

2022-03-07

Piltorpsskolans elever hade önskemål om att förbättra sin omgivning utanför skolgården. Ett förslag var att plantera fruktträd för att hjälpa bin och insekter samtidigt som de själva skulle kunna få plocka lite goda frukter. Staden gav dem gehör och har nu levererat äppel-, päron-, persiko-, mullbärs-, valnöts- och körsbärsträd samt ett par kiwiplantor som representanter ur elevrådet fick vara med och plantera. Nu väntar vi bara på vacker blomning i vår och härlig fruktskörd till hösten.

• Piltorpsskolan