Välkommen till Piltorpsskolan!

Piltorpsskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 och eget fritidshem. Skolan erbjuder en blandning av traditioner och nytänk. Fokus är att eleverna ska trivas och varje dag bli sedd och uppskattad och samtidigt få de kunskaper och förmågor som de behöver för att lyckas i framtiden. Piltorpsskolan är en skolan med blick mot omvärld och framtid!

Sommarlov!

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Nu är det sommarlov! Vi önskar alla en trevlig sommar och välkomna tillbaka till hösten.

2022-06-10

Vi önskar gamla och nya elever välkomna till terminsstarten den 16 augusti. Om du har några frågor om skolstarten är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan Kontakt.

Information om aktuella datum för läsåret 2022-2023

Glad sommar!

$item.alt

Nyfikna blivande piltorpare

Förskoleklass svarar på frågor

Vi fick många frågor från blivande förskoleklassare om hur det är att gå i förskoleklass på Piltorpsskolan. Vi har försökt att svara på alla frågor i filmen genom att visa exempel från en skoldag. Varmt välkomna till oss i höst!

2022-03-24

Ska du börja i förskoleklass den 16 augusti i höst? Kika gärna på filmen för att förbereda dig. Lärarna ger dig i filmen uppdrag inför skolstart och dessutom har de busat lite för att se om du är uppmärksam...

Vill du börja på fritids hos oss så kan du göra det från den 1 augusti. Varmt välkommen!

$item.alt

Plantering av fruktträd

Från idé till plantering

Piltorpsskolans elever önskade fruktträd på området. De fick gehör och nu står träden stadigt i jorden med hjälp av några elever ur årets elevråd.

2022-03-07

Piltorpsskolans elever hade önskemål om att förbättra sin omgivning utanför skolgården. Ett förslag var att plantera fruktträd för att hjälpa bin och insekter samtidigt som de själva skulle kunna få plocka lite goda frukter. Staden gav dem gehör och har nu levererat äppel-, päron-, persiko-, mullbärs-, valnöts- och körsbärsträd samt ett par kiwiplantor som representanter ur elevrådet fick vara med och plantera. Nu väntar vi bara på vacker blomning i vår och härlig fruktskörd till hösten.

• Piltorpsskolan