Länk till mer information om IST Home

Nyhetsarkiv

Har du sökt plats för ditt barn på vår skola?

Alla nya elever får ett välkomstbrev i maj med mer information inför skolstarten i augusti.

2024-02-08

Under våren var det dags att önska skola för dig som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2024. Besked om vilken skola ditt barn fått plats på skickas ut i början av april i grundskolans e-tjänst.

Under maj kommer alla nya elever kommer att få ett välkomstbrev från skolan.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa eller mejla Kontaktcenter.

Varmt välkomna till oss hälsar vi alla nya elever!

Kontaktcenter
E-postadress: kontaktcenter@vasteras.se
Telefon: 021- 39 00 00, knappval 2
Öppettder: Vardagar klockan 08.00-16.30

Grundskolans e-tjänst

Hos oss jobbar Årets lärare!

Läs om utnämningen och vår vision.

Christina Larsson på vår skola har blivit utsedd till Årets lärare i Västerås kommun. Priset delas ut av organisationen Lärargalan och nomineringarna står eleverna för.

2023-10-26

Vår Christina ”Tina” Larsson som arbetat 15 år på Hökåsenskolan är lärare i årskurs 1-3 och nu också utsedd till Årets lärare i Västerås kommun.

- Jag blev enormt glad och smickrad över att ha blivit nominerad. När jag läste vad de skrivit i nomineringen kände jag att det jag vill förmedla i min lärarroll har nått fram. Man blir stärkt som lärare och vill bara fortsätta jobba med eleverna, berättar Christina Larsson.

Motivering till nomineringen:
Hej. Min lärare Tina Larsson är en lärare som verkligen tycker om sitt ämne matematik. Hon lär oss om tex klockan, geometri, division, gångertabellen och uppställning och jag tycker att hon förklarade så att jag förstår. Vi får jobba i böcker och digitalt och ibland med vår axelkompis. På lektionerna är det oftast arbetsro och vi har en bra gemenskap i klassrummet. Tina vill att alla barn ska vara med och känna att skolan är en bra plats. Tina jobbar för att vi alla ska trivas och lära oss saker. Hon reder ut bråk om det behövs och väntar inte till nästa dag. Jag tycker att Tina ska vinna hon är en mycket bra och snäll lärare.
- Från elev i årskurs 3 på Hökåsenskolan.

Skolans vision

Vår vision handlar om att varje elev ska nå sin fulla potential. Ledorden är kunskap, trygghet och hälsa och dessa visar vägen till att göra Hökåsenskolan till en plats att lära och växa på för alla.

- På Hökåsenskolan har vi höga förväntningar på eleverna och på oss själva. Utifrån beprövad erfarenhet och forskning provar vi olika vägar för att ge elever en undervisning av hög kvalitet i en trygg miljö. Det här är något som Tina verkligen arbetar med i sin klass, berättar rektor Jeanette Larnebo.

Stort grattis Tina, till utmärkelsen Årets Lärare i Västerås kommun!

Välkommen på informationsmöte- önska skola inför förskoleklass

Informationsmöte 18 januari klockan 19.00.

Mellan10 januari och 7 februari 2022 är det dags att önska skola inför läsåret 2022-2023. Välkommen till informationsmötet så berättar vi mer om vår skola.

2023-08-24

Tisdag18 januari klockan19.00 bjuder vi in till informationsmöte i matsalen. Vi berättar mer om hur vi arbetar på skolan och svarar på frågor. För att undvika trängsel önskar vi att det kommer en vårdnadshavare per elev till informationsmötet.


Passa på att se hur våra lokaler ser ut och träffa oss som arbetar på skolan.

Varmt välkomna till läsåret 23/24!

På onsdag 16 augusti firar vi skolstarten!

2023-08-11


Vi ses på skolgården kl.8.00. Barnen slutar skoldagen kl.12.00. Fritidshemmet är öppet som vanligt.

IST Home Skola

Nytt IT-system för grundskolan från 9 augusti 2023

Som vårdnadshavare med barn i grundskolan använder du appen IST Home Skola för att anmäla frånvaro, se schema, följa skolgången och ha dialog med skolan.

2023-06-28

De kommunala grundskolorna byter till nytt IT-system den 9 augusti. Det nya IT-systemet heter IST Home Skola.

Det här gör du i IST Home Skola

Du som vårdnadshavare med barn i grundskolan använder appen IST Home Skola för att:

  • anmäla frånvaro
  • se schema
  • följa skolgången
  • ha dialog med skolan.

Det är enkelt att komma igång och använda IST Home Skola. Allt du behöver göra är att ladda hem appen till din iPhone eller Android-telefon.

Så kommer du igång med IST Home Skola

Läs mer om hur du laddar ner och kommer igång med IST Home Skola på vasteras.se

IST Home - Västerås (vasteras.se)

Bild på förstoringsglas

Information om att önska skola

Folder på väg- information om att önska söka skola inför nästa höst!

Vecka 47 skickar vi en folder som beskriver vilka kommunala skolor som går att söka inför hösten 2023. Vi skickar foldern till dig som har ett barn som börjar i förskoleklass hösten 2023 . Om du vill söka plats på någon av våra kommunala skolor behöver vi ha din ansökan senast den 7 februari 2023. Du ansöker om plats i e-tjänsten för grundskola mellan 10 januari 2023 och 7 februari 2023.

2022-11-17

I folder från Västerås stad Skolverksamheter kan du läsa om hur vi arbetar och om principen relativ närhet. Du söker plats på en kommunal skola för ditt barn i e-tjänsten för grundskola.

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023!

E-tjänst för grundskola

Information om att söka skola på Västerås stads webbplats